Möjligheter och risker

Rubriken på Hammarby fotbolls officiella hemsida får magen att knyta sig, ”avgörande vecka”. Tre matcher kvar och det kan gå hur som helst. Vi ligger jävligt illa till, samtidigt som ett säkrat kontrakt i Superettan är inom rimligt räckhåll. Ja, det är ju det vi strider om, inte mer, tyvärr.

Fy fan vad sjukt nervöst det är nu och det känns som en evighet till tordag när nästa match är. Många tappra Bajare kommer att ta sig till Värnamo (Småland) för att som alltid dominera på läktarna och stötta laget. Jag ska se matchen på tv med nära och kära. När jag inte kan ta mig på bortamatcher brukar jag tycka om att se dem på någon krog. Nu var vi flera som sa att det blir för jobbigt, att vi måste vara hemma hos någon och där tillsammans ta oss igenom detta lidande.

Tre matcher kvar alltså, varav de två närmaste är extremt viktiga. Det är ju de två lag som liksom vi slåss för den där säkra platsen i Superettan. Ett kommer att få kvala. Sista matchen är mot Ängelholm som ju strider i andra änden av tabellen.

Hur nerverna ska klara ett eventuellt kval får vi ta då, jag har ingen aning.