Söndagsreflektion

Att vara fotbollssupporter är oftast fantastiskt. Tack vare mitt intresse och engagemang har jag fått vänner som mitt liv hade varit ruskigt färglöst och fattigt utan.

Jag har kommit i kontakt med människor som mina livsvägar garanterat aldrig skulle ha snuddat vid om det inte vore för Hammarby.

En sådan här helvetessöndag, där matchångesten varit påtaglig och knappast lär lätta, tvingar jag mig själv till lite reflektion i ett vidare perspektiv.

Att få ha och känna en tillhörighet på det sätt som jag gör är en ynnest. Alla ni kloka, varma, galna, radikala, busiga, trogna och underbara familjemedlemmar. Ni är så sjukt viktiga i en stund som denna.

Vetskapen om att jag i morgon står där på läktarplats och delar alla starka känslor med er är vad som gör det här hanterbart.

Vi är mitt uppe i ett mörker djupare än någonsin. Folk som står mig nära morrar på mig för att jag verkar ha tappat framtidstron. Att jag verkar ha givit upp.

Det har jag absolut inte. Men jag erkänner att jag är deprimerad. På riktigt är jag tokigt, jävla låg. Mycket av det beror på Bajen. Inte allt dock. Det finns ju parametrar som påverkar mig som ligger utanför Bajen. Som en pappas sjukdom, till exempel.

Nästa helg. Helgen när allt ska avgöras så flyr jag. Jag vet att det kan upplevas som fegt. För mig handlar det om överlevnad. Ni anar inte hur mycket en flykt-helg i London betyder för mig. Hur mycket jag behöver den.

Jag kommer alltid att älska Hammarby. Jag kommer aldrig att överge drömmen om en sportsligt fungerande klubb.

Se för fan nu till att hålla den drömmen vid liv. Den meningen riktas i första hand till de spelare som ska göra jobbet på plan men även ni som bestämmer allt annat. Hammarby är inte en plats för ryggdunk, prestige och arrogans. Det jag upplevt av den varan under det här året gör mig illamående och sjuk. På riktigt.

Tveksamt om någon av er bloggläsare orkat läsa ända hit. Gjorde ni det är ni beundransvärda.

Men det är ni ju. För det är alla vi som är Hammarby.

Ses på läktarplats i morgon systrar och bröder!