Novemberträning

Höstlov. Bästa uppfinningen. I kombinationen med att det dessutom var bollträning på Skarpnäck så var dagens första stopp givet. Hämtade upp Kent och Maria L på Gullmars. Fredrik, även han höstlovsledig lärare, fanns på plats.

Provspelare? Icke. Inte en enda. Självklart lite av en besvikelse. Många spelare körde gym/rehab så det var en liten skara grabbar som tränade boll. Med från HTFF var Luca Sciacca, Elliot Käck, Tranberg och Forsberg. De senare har i och för sig tränat med A-laget hela året. Idag fanns även Nicklas Lindqvist och Jonathan Tamini-Syberg med. De två tillhör ju juniorlaget. Nicklas, eller ”Lincan”,  är väl den som det har pratats mest om här under hösten. Med all rätt. Jag vet att han ska iväg till Tottenham och provträna här lite senare i november. Det måste kännas otroligt häftigt. Själv hoppas jag naturligtvis att han blir en av de som erbjuds ett A-lagskontrakt. Han är född -94, liten och vindsnabb. Han spelar oftast ute till vänster och har i årets upplaga av juniorerna stått för massor av mål men även många assist. Säsongen kröntes även med landslagsspel nere i Bratislava när Sverige mötte Slovakien i ett dubbelmöte. Nicklas är absolut en kille för framtiden där just hans enorma snabbhet får räknas in som hans stora spetskompetens.

Träningen i sig var väl inte så mycket att hurra för. Det märks att det är efter säsong. Att det inte finns några startplatser att kämpa för. Glada miner, absolut, men inte det där riktigt ”go:et”.

I tvåmålsspelet bjöd Lincan ett vackert mål. Sciacca var också sugen och stod för ett par vackra saker, men även ett par avslut utanför som nog grämer honom en del fast att det bara var träning.

Eftert träningen gjorde jag mitt bästa för att övertala Maic om att välja den rätt vägen. Han ler ju bara den killen. Hela tiden. Men Kent och jag gjorde vårt yppersta i alla fall för att Maic ska förstå (precis som om han inte redan visste det) att vi supportrar inte vill något hellre än att han kritar på.

För ett år sen, vid samma tidpunkt, låg staden täckt av snö. Hemska tanke. Idag var det visserligen gråväder, men de där 10 graderna kändes rätt behagliga. Det är något visst med att stå där vid sidan och glo. Jag mår fasen som allra, allra bäst då.

Idag dök dessutom en kompis från förr upp. Ola, som jag var tränare för på tiden det begav sig då jag coachade division sju-gänget ute på Ön, syntes plötsligt där vid staketet.  Nu är han landslagsläkare för damlandslaget och hade vägarna förbi med Christoffer (som ju körde video-analysen på Tonys tid). Mille, Ola och just Christoffer är knutna till damlandslaget. Det var roligt att stå och surra gamla minnen.

Jag saknade Sebastian Bojassen idag. Han skulle ju ha skrivit på min tavla. Illa. Får väl släpa med mig tavlan ut i Stockholmsnatten och leta upp krogen där jag vet att Sebbe står i garderoben. 🙂

Nu ska jag njuta vidare av mina lediga dagar. Nu närmast blir det nog en sväng ut till brorsdottern och träna lite bajensånger. Det kan Nora (och jag) behöva.
image