Talangtyckande

På svenskafans.coms forum resonerade signaturen ”Runa den åttonde” lite kring vilka spelare man kan tänka sig att vilja satsa på från HTFF och juniorerna.

Utan att veta något alls hur klubben resonerar så är det naturligtvis så att Fröken Olsson har en jävla massa åsikter. Nu är kanske inte mitt ord så mycket värt så mycket då just relationen till HTFF som bekant är stark. Jag har förmodligen en tendens att övervärdera. Men what the hell. Här kommer i alla fall mina synpunkter.

Det finns en spelare jag absolut anser ska få chansen i A-laget nästa år och det är Elliot Käck. Elliot är en vänsterfotad spelare som under året både spelat vänsterback men mot slutet även ytter. Jag vill påstå att Elliot under året varit den genomgående bäste spelaren. Han och Erik Figueroa har varit de två spelare som visat störst kvalité. Elliot är ganska snabb och säker i positionsspelet. Han påminner, inte bara till utseendet, en hel del om Emil Johansson. Jag skulle vilja ge Elliot chansen att under ett år med A-laget få chansen att visa upp sig.

Robin Tranberg är självskriven i min bok. Inte bara för att han har ett kontrakt som sträcker sig över även 2013 och därmed är tänkt att tillhöra den trupp som representerar Bajen nästa år. Robin är pojklandslagsman och bevisligen en talang man självklart ska fortsätta att utveckla. Erik Figueroa har ju redan kontrakt som sträcker sig ett par säsonger till. Vilket jag tycker är rätt. Erik tror jag också på.

Utöver detta är det i min bok Fredrik Forsberg som ligger nära till hands att få ett lärlingskontrakt. Om det inte kanske är så att han faktiskt redan är kontrakterad över nästa säsong också. Fredrik är lillebror till Max och spelar nog helst på det centrala mittfältet. Fredrik är inte helt olik sin bror i sin spelstil. Fredrik har väl inte haft den bästa av säsonger bakom sig, men som sagt – hela HTFF har ju underpresterat i år. Jag hoppas att klubben gör en gedigen analys på varför det gick som det gick. Självklart har spelarna ansvar, men jag anser också att man måste se över ledarsidan. Man får nog inte underskatta vikten av att ha rätt tränare på rätt plats.

Vad jag erfar så har Hammarby och Rojen Sürek valt att gå skilda vägar. Om jag inte är helt fel ute så hade Rojen kontrakt över nästa år också, men att man valt att riva det. Rojen ingår alltså inte i några framtidsplaner.

Själv har jag även en viss förtjusning till Luca Sciacca. Jag tycker mig se en grym inställning där. Jag upplever honom som otroligt seriös och målmedveten. En inställning jag ibland anser varit en bristvara. Sen har jag nog inte tillräckliga kunskaper att bedöma hur stor hans talang är. Men jag blir inte förvånad om Luca kanske får ett av lärlingskontrakten. Fast det kanske är en önskespekulation från min sida.

Kevin Angleborn tar jag för givet att man behåller. Hans utvecklingskurva denna säsongen, trots alla insläppta mål för HTFF, ser fin ut. Jag gillar Kevins sätt att spela fotboll och tycker det vore spännande att se hur han skulle svara på rejäl träning tillsammans med Johannes Hopf.

Att Nicklas Lindqvist erbjuds kontrakt med A-truppen tar jag för givet. Jag håller faktiskt en liten tumme för att den där vistelsen i London inte blir alltför trivsam. Så att säga. Jag vill se ”Lincan” i grönvitt framöver. Även Sebastian Leon i juniorlaget är en spelare jag tycker verkar fantastiskt spännande.

I övrigt så anser jag nog dessvärre inte att det finns någon i dagens HTFF-trupp som man bör satsa på. Det handlar om allt från inställning till ren talang. Några spelare är väl också i äldsta laget nu och tog man inte chansen den här säsongen i ettan – vilket nog egentligen ingen utom Figge och Elliot gjorde så är det även i min bok ”tack och adjö”.

Men som sagt, de här åsikterna är ju mina egna baserade enbart på det jag själv sett. Och det finns garanterat vettigare och bättre talangscouter där ute. Så, som vanligt får ni ta orden med en nypa Pernilla-salt.

 

Elliot Käck