Shreken

Shreken

barn fanns inte på min önskelista. så väldigt mycket, fanns inte barn på min önskelista. men det blev så ändå. och det är fint. ”man får vad man förtjänar”, sa mormor något okänsligt och tvetydigt. jag analyserar än.

mitt barn kallas Shreken. tror inte de flesta av våra vänner egentligen vet varför.

men så var det, att grotesk var hon som spädbarn. tjock. kinderna hade samma konsistens och storlek som ljumna nyfluffiga kanelbullar. såna man hämtar på Shell en söndagmorgon när man är tokbakis och fett står på överlevnadslistan. magen var som en stor tjockhudad ballong. hela hennes kropp var egentligen en fet massa. handlederna urskiljdes av fyra lager fett som låg i böjda veck strävandes upp mot armbågsnivå. och hon var min. denna märkliga tingest utan ord.

för varje dag som går inser jag mer och mer hur rik hon gör mig. varje dag ser jag nya tankar flöda runt i hennes ögonblick. nya vinklar. varje dag lägger jag min själ i att försöka gå henne till mötes. respektera. lyssna. förstå. lära mig av. lära mig med. den enda sak jag med ansträngning försöker att inte lägga fokus på, är det yttre. kläder, hår, ansikte.
skalet.

då kommer det som ett brev på posten: fokus kläder. hon vägrade allt i morse. 17 par byxorprovades. alla var fel. de satt åt (trots att hon inte är fet längre), för korta, för långa. 32 tröjor var fel. satt för tight, hade för långa ärmar, nån jävla mudd var ”luddig”, jag lyckades heller inte vika upp ärmarna perfekt på millimetern. efter en timme gav jag upp. resignerade. backade. kände pulsen stiga hälsovådligt i takt med förseningenen till jobb och dagis. hon skulle vara utklädd också, hallofuckinween.

hallå. jag ville skjuta mig själv.

gjorde inte det såklart. slutade med att en Shrek traskade till dagis påskkärringmålad med glittrig döskalletröja och dom fulaste byxorna med hål i rumpan. nu sitter jag i köket och käkar rester. hennes grejer ligger utspridda överallt, men hon själv är hos sin mormor fram till tisdag. jag längtar redan. tänk, har redan glömt den morgonen.

fina unge. hoppas jag ger dig det du behöver. jag försöker så innerligt.