Lallet och Nya Söderstadion

Klockan var strax före två i eftermiddags när det pep till i telefonen. SMS från Peter, en god vän som har sina sympatier i West Ham och Degerfors. Stora sympatier.

”Men vadfan! Jag trodde vi var överens om  att inte förstöra för varandra!? Det innefattar inte att värva varandras bästa spelare. Det räcker med att skatorna tog Ba. Med där låter jag udda vara jämnt mot Hasse Bergh! Men inte Lallet!”

Det hela avslutades visserligen med en smileys men jag tror nog att det finns en uns sanning i Peters text. Själv tycker jag att värvningen av Lallet känns bra. Han har kunnande och Hammarbyhjärta. Bra kombination. Roger Sandberg bör dessutom vara väl insatt i spelarens förmågor efter åren tillsammans i Gröndal. Bra jobbat Bajen.

Något som däremot inte kändes lika bra i hammarbyhjärtat var beskedet att jag för femhundra kronor ska få köpa mig rätten att välja plats i förväg på Nya Söderstadion. I min värld känns det småaktigt och nästan lite vidrigt.  Jag är av den uppfattningen att det redan har utlovats som bonus vid förnyandet av säsongskort tidigare. Vi som har varit säsongskortsinnehavare säsong efter säsong, stått upp i vått och torrt, varit det enda glädjeämnet i ett jävligt mörkt mörker det senaste tiden ska nu alltså betala för att få vara fortsatt trogna. Nej, det där gillade jag inte. Inte alls. I min värld känns det girigt och dumt. Det borde vara självklart att säsongskortsinnehavare inkluderas den möjligheten.

Men vad vet en skolfröken som jag? Det är i alla fall den känslan jag fick direkt. Jag tycker det känns girigt. Överbevisa mig gärna med goda argument! 🙂

Och jag håller med synpunkterna på diverse forum att man från Hammarbys officiella håll gärna får kalla arenan för Nya Söderstadion. Punkt, även där.

Update: Några timmar har passerat, jag har läst ikapp på lite spridda forum och tagit mig de olika synpunkterna till livs. Min känsla av obehag består. Jag känner fortfarande stor tveksamhet till det här konceptet när inte biljettpriset är bestämt. Att köpa option på något som jag inte har en aning om hur mycket det kommer kosta mig i slutändan. Självklart är jag rädd för prissättningen på nya arenan. Att de som bestämmer förblindas av att tro att vi supportrar är dumma nog att köpa argument som ”nytt och fräscht”, ”modernt och bekvämt” till den mysiga prishöjningen 200%.. t.ex.. Hemska tanke. Jag vill nog se svart på vitt först hur de har tänkt. Med mycket.

Jag hade mycket hellre velat att om de vore så att de behöver mer pengar precis just nu, att deras kassaflöde är för lågt nu när säsongen är över… SÄG det. Jag är beredd att pytsa. Som vanligt. Men jag vill inte bli lurad.

Och, jag tycker faktiskt att jag en gång blivit lovad att få den här rätten redan. Vet ju med bestämdhet att det var ett av argumenten förra året i reklamen för att förlänga. Att man skulle få förtur in på Nya Söderstadion.

Nä, gör om – gör rätt.