En seger avslutar säsongen

Vi var trots allt ganska många som tagit oss till Älvsjö IP denna lördag. Träningsmatch mot division tre laget Älvsjö och chans för de tre provspelande amerikanerna samt ett gäng juniorspelare att visa upp sig.

Matchen vanns med 5-2. Första målet föll tidigt. Provspelande Rodriquez höll sig framme och stötte in ett inspel från höger. 2-0 gjorde Elliot Käck på ett distansskott. Bollen touchade en blåvit hemmaspelare och gick i en sådan där läcker, otagbar båge in över målvakten.

Trean föll på en straff som Sebastian Castro Tello enkelt rullade in. Det var Rodriguez (tror jag) som vräktes omkul i straffområdet efter ett fint omställningsspel och hemmalagets mittback fick dessutom syna det röda kortet. (Målchansutvisning). Som sig bör i en träningsmatch fick Älvsjö ersätta den utvisade spelaren så att man numerärt fortfarande hade elva spelare på planen.

I den andra halvleken, precis under den stunden som Anna och Mia gick och handlade kaffe, släppte Bajen in två mål. Slarvigt och nonchalant försvarsarbete gjorde det enkelt för Älvsjö och andra målet såg inte helt otagbart ut för Kevin heller.

Flera byten gjordes i andra. Fredrik Forsberg, Sebastian Leon, Victor Söderström och Luca Sciacca fick alla speltid i den andra halvlek. Även Samir fick se sitt förslag förverkligas. Det var en bit kvar av säsongen när han sa till mig att han tror att Tranberg skulle bli en bra högerback. Vi fick se honom där en stund i dag i andra.. Skötte sig bra både där och centralt. Robin har kvalité.

För att summera intrycken, som är svåra att dra några slutsatser av eftersom motståndet var för dåligt, så sitter det ändå på näthinnan att det var flera spelare som såg ut att ha roligt idag. Glädje är inte att förminska. Jättekul att se Nicklas Lindqvist och Elliot Käck på vänsterkanten, framförallt i offensiven. Defensivt hamnar Elliot lite snett i en sån här match där det så tydligt blir mycket roligare att anfalla.

Sebastian Leons mål i andra halvlek var det som drog ner mest applåder idag ute på Älvsjö. Stenhårt skott från distans, ribba och in. Ursnyggt. Sebastian Leon har varit fantastisk i juniorlaget under den här säsongen och en av de som jag absolut bör erbjudas ett av de sk lärlingskontrakten inför nästa säsong.

Amerikanerna då? Tjaa…  Jag kan nog varken säga bu eller bä faktiskt. De var varken bättre, eller sämre, än någon annan. Det är väl ungefär min summering. Fast igen, det går knappt att dra några slutsatser ur en sådan här match. Rodriquez gör mål, det var ju trevligt. Å andra sidan missade han ett par andra, givna lägen. Kamani Hill var rörlig och aktiv, men jag hade nog kanske för stora förväntningar. Hade väl hoppats att han, med de meriter han ändå har, skulle tokdominera….

Nu ska jag göra det jag är anställd för. Eller anställd var att ta i. Alice 11 år uppskattade inte att jag ”behövde” låna datorn. Hennes två lillebröder sitter och kollar på någon värdelös, tecknad film på någon av de obskyra kanaler som numera finns. Jag ska fasen se till att plocka fram ett brädspel. Eller kanske föreslå kurragömma. Barnvakt är alltså det Pernilla ägnar sig åt denna lördagkväll. Och jag stormtrivs.

Nu dröjer det länge innan man får se fotboll igen. Innan dess ska vi ”bara” rekrytera en tränare och ett gäng spelare. Det är en process man som supporter både längtar efter men även förfasar en hel del inför.

Se bilder från matchen från Hammarby Foto här!