Om att uppleva något viktigt

Jag är tom. Jag är hög. Känner mig helt slut. Men jag är lycklig. Upplever mig smått överkörd, nästan som av en ångvält. Har suttit på fjärde raden på Cirkus och upplevt magi. En annan slags magi än det man kan uppleva på Söderstadion. Där var en flicka. En gitarr. Eller fel, flera gitarrer. Jäklar vad många gitarrer hon spelade på. Och en röst. Denna röst. Denna fantastiska, klara, underbara stämma.

Hon stod där på sen och trollband oss. Cirkus var proppfull och flickan var nervös. Det syntes. Hon sa det också. Hon berättade för oss att hon för sju år sedan gjorde ett nummer där på scen när hennes skola hade konsert. Och att hon där och då började drömma om att en gång få fylla Cirkus igen. Och då som huvudperson. Nu ska hon uppträda där fyra kvällar i rad. Fyra tokigt slutsålda konserter. Jag tänker att jag hoppas och tror att det finns bollkallar som kliver in på vår arena och upplever något de vill uppleva igen. Och då som huvudpersoner. De drömmarna måste vi hålla vid liv. De drömmarna kan försätta berg. Och skapa magi.

”Det är söndagskväll på söder
och alla vet vart du är
du skulle sälja din själ för att få stanna där

Gråt ut kära du det är lika bra
och ”tyck synd om mig nu”
det var det sista du sa
spar plats åt nån annan
och låt det vara tomt
för när man ser att det blöder
det är först då det gör ont”

Kan inte låta bli att då och då ändå tänka Hammarby när jag sitter där. Sjukt kanske. Men hennes ord berör mig. De handlar nog inte ett endaste dugg om fotboll. Men mycket i mitt liv gör. Det blir därför lätt att applicera hennes ord på mitt liv. För hon berör mig. Hammarby berör mig också. Mina vänner berör mig. Saker som berör är så otroligt viktigt. Vi människor behöver det. Jag behöver det. Det är när jag inte blir berörd som jag blir uttråkad. Jag kan till och med bli blasé. Jag tror till och med att jag inte blir snäll. Det är då jag blir en sämre människa.

”Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
jag kan inte skilja på om jag vill va med dig
jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig”

Stort tack till Melissa Horn för att jag fick vara med om det här denna gråa novemberafton. Jag behövde det. Jag behövde det så otroligt, jävla mycket.
image