älska bloggar

På jobbet sitter jag nu med ett helt gäng deadlines för olika artiklar som jag ska skriva eller redigera. Sen ska de tryckas, i en papperstidning. Många gånger har jag sagt till mig själv att jag inte har de nerver som krävs för att jobba med tidning, men samtidigt älskar jag det. Eller både hatar och älskar.

Det är en speciell sorts stress, den definitiva deadlinen när den ska till tryck, oron över viktiga korrekturfel, känslan att alltid kunna göra lite bättre men att ändå tvingas lämna den ifrån sig. Sen pirret i magen när den kommer från tryckeriet, oron igen att upptäcka ett galet korrekturfel.

De flesta andra jag känner som jobbar med tidning är mycket coolare och tryggare, så som jag borde vara med min mångåriga erfarenhet. Men ack nej..

Annat är det med bloggar. Vill verkligen hylla bloggen som medieform. Förvisso ligger något man skrivit på bloggen kvar länge, men det går ju faktiskt att ta bort ett inlägg om man verkligen vill. Sättet man kan skriva på i bloggformatet känns så fritt och spontant. Det är lättare att skriva från hjärtat när man inte behöver redigera sina inlägg speciellt. Och det behöver inte vara perfekt, för snart kommer en ny bloggpost och hamnar överst, man behöver inte räkna tecken, det kan vara långt eller kort. Seriöst eller oseriöst.

Och när det gäller den här bloggen är det helt underbart att vara tre kex som delar.

Älskar det.

ps. Jag har haft egen blogg sedan 2007 men där skriver jag mest om politik (annawester.se) ds.