Bajen Fans möter AEG

Strax dags för möte. Kaffe och macka till gästerna. Jag kommer försöka blogga från mötet här bloggen. Häng med vettja!

image

Fredrik Bergling modererar. Ganska mycket folk på mötet. Glädjande att se att medelåldern är så ung! Betydligt fler unga representanter än vanligt. Det gillar tant Pernilla!

Jabbe inleder mötet med att prata om bakgrunden till mötet. Att vikten av att informera oss supportrar om arbetet som sker är stor. Att vi är många som reagerat på att Ninna och co haft för mycket fokus på Aik och Dif.

image

Nu dags för Ninna. Hon börjar med att redogöra för att hon är ledsen att vi känt oss förbisedda.

Hon berättar att hon upplever att AEG ändrat inställning och att man nu vill ge Hammarby bättre förutsättningar.

Hon säger att Chris Kleins sportsliga kunnande är stort och att hon vet att han är ett viktigt bollplank för Grauers.

Fredrik säger nu att Anschultz på riktigt är mån om Bajen. Det möts nog med viss – befogad – skepsism från publiken.

Henrik Berntsson, försäljningsansvarig på Stockholm Globe Arenas. Han redogör för Aegs företagsstruktur. Han betonar att Aeg nu tillsätter kompetens genom att byta ut sina representanter.

Han betonar vikten av att bygga vidare på Hammarbys redan goda varumärke. Att bygga det starkt för att sen kunna ta betalt för det.

Johnny Lingvall berättar om hans väg in som säljare på sin nuv tjänst. Han berättar om sitt uppdrag.

Johnny pratar om omstrukturering gällande sponsorers exponeringsytor. Om att bygga nätverk för våra mindre sponsorer, typ klacksparkens vänner.

Johnny verkar ambitiös och driven. Säkert en stor tillgång för oss i den roll han har.

Han avslutar med att säga att han i sin roll verkligen uppskattar den känsla av enade supportrar och den nystart Bajen Fans gjort. Han tackas med applåder efter sitt framförande.

Patrik Tengvall från Globe Arenas pratar om nya arenan och bakgrunden till varför Arenan byggs där den byggs. Det är ingen ny information och även en rutinerad mötesräv som Kex-Anna börjar skruva lite på sig… Men vi kanske har varit med för länge… 🙂

image

Tengvall visar dagsfärska bilder från arenabygget..

Den milda vintern är bra för bygget. Peab säger att de ska vara klara 1/2 2013.

Det visas smöriga bilder på grönvita fasader och asfula korvkiosker som ska lysa gröna när vi spelar. Ingen nämner ju hur det ska se ut när våra ogäster ska spela, men vi förstår ju.

Ja, jag vet… Jag är bakåtsträvare… Men jag har så svårt att ta in allt modernt. Jag behöver tid på mig.

Nu benämns stolarna och går under namnet ”fyra nyanser av grått”. Förstod inte riktigt om det avsåg oss eller om det var bilden från New York-arenan. Att stolarna blir gråa har ju kommunicerats tidigare, men jag har inte hört något om fyra olika nyanser tidigare…

image

Frågestund med panel.

Azar ifrågasätter hela grejen med yta som skiftar färg. Han gör paralleller till Globen.. att den blivit själlös. För mycket yta. För lite själ.

Svaret blir att man nog är medveten men att förutsättning som Staden givit är ju att fler fotbollslag en ett ska spela där för att det ska bli ekonomi i projektet.

Jabbe ger sig in med risken att det blir för familjevänligt, att man även där inte lärt sig av misstaget med Globen. Att det från BFs sida är viktigt att klacken och supportrarna ställs i centrum.

Dif och Bajen erbjuds samma kontrakt på nya arenan. Inga avtal är påskrivna än men det förs förhandlingar med båda klubbarna.

Hammarby kommer, i den mån Aeg kan bestämma, låta Bajen spela premiärmatchen på nya arenan. Det möts av applåder. Förstås. I värsta fall, om vi spelar SE och Dif allsv och allsv startar före så ska vi få spela en träningsmatch innan. Ljungström la in att det är oerhört viktigt för Bajen att få spela den första fotbollsmatchen.

Svenne Berka får sitt torg oavsett att Dif väljer att spela där.

I de diskussioner som förs med Difs så är de vindar som blåser sådana att Dif väljer att placera sin klack på MOTSATTA sidan.

Inget datum satt på när Söderstadion rivs men ambitionen från ägarens sida att sälja marken direkt efter säsongen 2012. Oro i publiken kring vad som händer om bygget är sent. Kan Bajen vara utan spelplats då? Ingen plan b finns men panelen verkar tro att bygget ska bli klart i tid.

Inget klart kring arenans namn. Intressenter finns, men de kan inte i dagsläget nämna några av de som sägs vara intresserade.

Taket diskuterats. Det går att stängas på 20 min. Kanske har vi sett vår sista regnmatch? Ljungström säger att Bajen inte har diskuterat det…

Jag fick svar på egen fråga. Det blir fyra olika gråa nyanser. Sista budet är att det bara är vadderade stolar som ska beställas, men helt klart är det inte. Det ska erbjudas möjlighet att provsitta. Stolarna ska även kunna låsas i uppfält läge. Ingen plan än att med stolarnas färger plantera sponsornamn.

Förövrigt börjar jag få kramp i högertummen. Mobilbloggeri är ingen lek! 🙂

Diskussion förs om konflikten mellan det nya, familjära kontra det som t.ex ultrasgrupperna helst vill ha kring ett arrangemang. Oroad röst från supporterhåll om att det är få läxor lärda sen globenprojektet. Om vikten av att känna sig hemma. Azars tankar möts av applåder.

Jag delar Azars oro men samtidigt tänker jag att vilket är vårt alternativ? Det jag oxå tänker på är att vi, vid flera tillfällen, ju lyckats skapa fantastisk stämning i Globen. Tänker CL-handbollen, tänker SM-finalen… Jag hoppas så innerligt att vi kan bygga ett hem där trots alla våra farhågor. Kämpa Bajen.

Nu diskussion kring vår önskan att vi borde få tydliga fördelar för att vi varit med från början. Att vi anser att det bör märkas i avtal att vi lagt ner massor av tid och engagemang. Jabbe nämner fördelen att man denna gång iaf jämfört med Globenbygget, fokuserat på klackens placering.

Nu lämnar vi arenan. VD-frågan? Hur blir det där? Ninna medger att det inte är en bra situation. Men det gäller att rekrytera rätt person. Att det har varit svårt att rekrytera VD för att folk uppgivit sig vara rädda att ta sig än uppgiften. Ninna säger att rekryteringsfirma jobbar stenhårt. Men att turbulensen som varit fått folk backat. Däremot tror Ninna att läget blir ljusare och ljusare eftersom styrelsen arbetar mycket bättre nu än tidigare. Ninna understryker att alla anser att det är väldigt viktigt att vi rekryterar en permanent VD.

Nu är det lite mer infekterat.. känslor upp på bordet kring att man skapar en situation där dif flyter med, åker snålskjuts på oss och det är frustration bland supportarna att det visas lite förståelse för våra känslor. Att båda lagen erbjuds samma sak, att man inte tydligare tar vårt parti..

Personligen tycker jag att Aeg kan stötta oss genom att leverera spelare så att vi slår Djurgården på planen. Den kompensationen skulle jag uppskatta. Men jag är för feg för att säga det här i rummet för risken är nog att folk i rummet blir sura på mig…Kanske att jag försökt skämta bort en allvarlig diskussion. Men jag tycker att de skulle kunna leverera fler, bra spelare.. Det skulle i min värld vara en bra fördel de gott kunde ge oss.

Mötet är nu slut. Jag ser på Anna att hon tänker tankar. Hoppas hon sammanfattar de i en bloggpost. Lämnar liksom över den virtuella stafettpinnen till henne.

Tack för idag!