Rekord och tankar efter mötet

Först skulle jag vilja dela ut något sorts pris eller medalj. Till Pernilla. Jag är så otroligt imponerad av hennes livebloggning från AEG-mötet. Att medan folk pratar lyckas skriva ner det viktigaste på en liten mobiltelefon – och med flyt i språket och en och annan reflektion. Ja, vad säger man. Helt otroligt – och roligt att så många uppskattar det. Vi slog rekord i antalet sidvisningar i går.

Själv gillar jag topplistor, så det var med stor glädje jag noterade att Kexbloggen också klättrade i Sporttopplistan på Bloggportalen. Vi hade, om än mest på skoj, satt upp ett mål att gå om några av bloggarna där – och nu är det gjort. Tillfälligt kanske, men ändå värt att fira.

Pernilla avslutade rapporteringen med att lämna över stafettpinnen till mig. Men jag vet inte vad jag ska säga riktigt, inte så mycket att tillägga just nu. Det var en hel del tankar som snurrade i huvudet efter mötet, men jag känner inte att det kom fram så mycket nytt – den oron jag känner som också flera i publiken beskrev, att nya arenan skall bli själlös med vadderade stolar och kiosker med neonljus runt, är samma som jag känt hela tiden. Jag tycker det är oroande att AEG inte tycks förstå supportrarnas oro, stundtals lät det som att det var Disney on Ice som de skulle sälja in till oss. Samtidigt tycker jag det var bra att ett möte hölls där alla fick chansen att föra fram sina åsikter. Och Bajen Fans kommer tillsammans med andra supportergrupper att fortsätta ligga på om vikten av att ta supportrarnas perspektiv i beaktande. Det jobbigaste är naturligtvis tanken på att dela arena med dif. När de visade bilder på en grönvitlysande fasad var det svårt att inte se den framför sig också i andra färger.

Jag har länge haft svårt att ta in att vi verkligen ska flytta från vårt älskade Söderstadion. Det var inte så länge sedan en vän tog med mig till bygget av nya arenan för att peppa mig, visa att det kommer att bli mäktigt med en stor klack där. Och ja, det kändes lite bättre då.. men det kommer vara en lång och smärtsam process att ta farväl.