Totalt icke bajenrelaterat

Alltså, det här med att folk är dumma i huvudet.. Vad ska vi göra åt det?

Föraktfullt av mig, jag vet. Men det finns ett par saker som jag inte klarar av. Rasism t.ex.. Nu är det dock inte det som det här ska handla om utan något mycket mer trivialt än så.

Jag jobbar som lärare på en kommunal skola i Stockholm stad. All personal anställd på utbildningsförvaltningen i HELA Stockholm finns på en och samma maillista. Jag antar att den har skapats för att våra chefer snabbt ska kunna nå ut med viktig information till oss alla.

MEN

För andra gången den här terminen har nu oerhört många människor visat prov på bristande intelligens. Förra gången började det när vår förvaltningschef mailade ett välkommen-till-nytt-läsårs-brev till alla där hans sekreterare (förmodar jag) skrivit alla de där klyschorna om att vi tillsammans jobbar för en stad i världsklass och YadaYada. En arbetstagare lackade ut på floskerna och valde att svara alla. Och där var det igång. Pang, bom, krasch och inom loppet av ett par timmar hade jag säkert 400 mail i inkorgen. Och många med orden ”stryk mig från listan”. ”ta bort mig från listan”.

Vissa visade ju prov på humor och efterlyste katter, försvunna mössor och andra tokigheter, men just det där att folk inte fattar att det är en lista där all personal finns med och enda sättet att ta bort sig från listan är att byta kommun.

Hur som helst. I morse small det till igen. Den här dagen har det visserligen bara dykt in säg 40-50 mail, men ändå. Och alla med samma budskap. Att bli borttagen från listan.

Jag bryter ihop. Visst, det är ju bara att trycka på delete eller filtrera bort det. Men jag går mer igång på själva idiotin att folk FORTFARANDE inte har fattat!!! Och jag blir lite orolig för hur det är fatt med tänkandet där ute i Stockholmsmörkret..

Några enstaka har dock humorn i behåll, några kommer med välmenande tips om hur de skulle gjort istället, men just det faktum att de här jävla mailen landar hos alla som jobbar inom skola och fritids. Det rör sig om måååånga mail som studsar fram och tillbaka.

Jaja. Det var dagens lilla utläggning. Som sagt, inte ett dugg bajenrelaterat. Bara frustrerat.

image