Året för en mamma och hennes Shrek

Bajenminnena
Flera. Ljungskile borta. E-tuna borta med hockeyn. Att ångestladdad till tårna sitta på ett hotellrum i London när vi spelar Ängelholm. Bajenkvällen, där jag hade träningsvärk i varenda muskel, inkl skrattmusklerna, efter all förberedelsestress kring kvällen. Alla matcher på Söderstadion, ståendes på mitt räcke.

Shrekhändelsen
Hon skriver sitt namn för första gången. Inte i rad, från vänster till höger, som åtminstone är den västerländska normen. Nej, i kluster, skriver hon. En för en. Utspridda och fördelade som blommor på en sommaräng.

Bygget
Pepparkakshusen som med omsorg monterades ihop på det årliga Gullmars Corner-adventsfikat. Skevt och fantastiskt kärleksfullt.

Skorna
Acne har ruinerat mig.

Fotografen
Peter Jonsson (Bajenfans styrelse), också en av mitt barns absolut största kärlekar. Vi älskar dig. Och dina bilder.

Vännerna
Anna och Pernilla. Vilket jävla kaos vi är ihop. Ett skönt kaos med inslag av allt som tänkas kan inrymmas i den finaste av relationer. Gabbe – ett hjärta av guld. Jonas, Wilmis, Cilla  – family.

Prylen
Iphonen. Jag tvingades till Iphone i mitt jobb. Nu fungerar jag inte utan denna modesta tingest. Jag bor i den, och vårdar den som ett andra barn.

Sms
En festnatt på söder. Hallå?

Skönaste hardcorebloggaren och twittraren
Gustav Gelin. Hans fingrar har redan tagit skada av allt han levererar. Se bild.

Tröjan
I tvättstugan med Bitte på Årsta stod jag och tvingade alla våra spelare att skriva på. Ja, det var en och annan ickespelare som kände sig manad att skriva på också. Kuriosa.

Floppen
Sjukdom. Sjukdom. Sjukdom. Jag har varit så sjuk i år. Skyller på luften i ett kontorslandskap. Jag är inte skapt för att hosta runt med hundratals andra.

Frågesporten
Ljungskilebussen. Vissa mer seriösa än andra. Tävling på högsta nivå. Själv ser jag alltid till att hamna bredvid dom bästa.

Jobbet
Skrev på kontrakt för mitt drömjobb. Slet hund i åtta år för att hamna där. Så stolt. Man ska ALDRIG ge upp.

Bengalfesten
E-tuna borta. Wow. Doften av rökbomber och bengaler slår det mesta med hästlängder.

Smeknamnet
Tifomilf. Efter att ha snurrat runt på golvet i tifomålningslokalen 8 timmar och målat hockeyflaggor.

Flirten
Brevbäraren. Som visade sig vara hälften så gammal som jag, men som var vacker som en dag och målvakt i ett juniorlag. För första gången var åldern avgörande.

Mest tidskrävande
Framtagandet och försäljningen av Bajenfans Hockeys säsongskort. I vått och torrt stod vi under läktaren på Söderstadion och krängde kort. Bajenfans Ishockey – genuint.

Boken
”Shreken och hunden Wilma”. Mammas och min barnbok som sålde smör.

Spelet
När Shreken lirar boll med Robin Wikman. Stolt tjej och bra kille.

Detta bildspel kräver JavaScript.