Sol, Bajen Fans och framtiden

Så underbart med solsken i dag! Kom på mig själv att stå och le när jag väntade på bussen i förmiddags. Visst har jag anledningar att vara glad, men nu var det mer som en fysisk reaktion på att jag träffades av solstrålarna. Stockholm är verkligen vackert sådana här dagar!

Denna söndag har gått helt i Bajen Fans tecken. Det är ju snart dags för årsmöte så det är en hel del att fixa med inför det, bland annat hade vi ekonomimöte för att göra klart bokslutet. Direkt efter hade vi vanligt styrelsemöte som sen övergick till diskussioner om framtiden. Det har ju varit ett omtumlande år där föreningen vuxit så det knakar. Ingen av oss hade nog räknat med det när vi tillträdde och det är först nu vi har fått tid att finslipa på rutiner som vi skapat under året. Det har varit fantastiskt att få vara med om den här resan och jag vill gärna fortsätta jobba med Bajen Fans nästa år.

De stora utmaningarna nu är enligt mig att stärka organisationen genom att bygga upp en struktur med lokalgrupper och olika arbetsgrupper som tillsammans med styrelsen driver föreningen. Att vi fortsätter vara en viktig röst i debatten och att vi för supportrarnas talan och arbetar för medlemmarnas intressen i olika forum. Och självklart, viktigast av allt – fortsätter att mobilisera till matcher och ser till att det går fulla bussar till alla bortaresor!

Innan mötena fikade jag med Anna Andersdotter Persson som under året dragit det tunga lasset som kassör i Bajen Fans. Vi tog ju över från en styrelse som inte fick ansvarsfrihet, så det har inte varit helt lätt. Anna har gjort ett jättebra jobb, inte bara som kassör utan allmänt i styrelsearbetet. För mig har hon varit väldigt viktig, då hon är en av dem som jag bollat idéer och tankar med under året.

Jag bad Anna sammanfatta kort till kexbloggen vad hon anser varit bäst med att sitta i Bajen Fans styrelse den här perioden och vad hon tror är största utmaningen för föreningen nästa år.

”Det har varit jättekul att få vara med om den här nystarten och att se vilket enormt engagemang det finns i Bajenleden, något som inte syntes i samma utsträckning innan”. ”Utmaningen nu är att förankra allt positivt som görs i föreningen bland medlemmarna, så att folk känner att de vill vara kvar. Jag tror att vi måste stärka lokalgrupperna så att de fyller en formell funktion i Bajen Fans. Sträva efter att vi blir en platt organisation.”

Anna