”Polispistol återfås mot beskrivning”

På väg från Hovet mot Gullmars Corner bestämmer sig jag och Pernilla för att ta en lugnare väg och går bort mot tunnelbanan. Precis när vi börjat gå på bron svänger en polispiket in bredvid oss och stannar. Ut kommer ett helt gäng poliser (har alltid undrat hur de får plats så många i de där polisbussarna) och börjar springa bort mot tunnelbanan.

Några meter framför oss tappar plötsligt en av poliserna något som faller ner i snön framför oss, men utan att märka det. Hon springer vidare. Jag och Pernilla tittar ner, sen på varandra och jag hinner få tusen tankar i huvudet men utbrister spontant. ”Pistolen för i helvete”. Ungefär samtidigt skriker hennes kollega något liknande och hon vänder, svär högt och förtvivlat, stannar upp och får springa tillbaka för att plocka upp pistolen och sen rusa vidare.

Vi stod kvar och gapade. Va fan, hon tappade pistolen! Den låg där i nysnön helt obevakad i flera sekunder och hon märkte det inte själv. Och vi var minst lika nära den som hon var. Vi resonerade och skojade om att vi kanske skulle ha plockat upp den och gjort en annons på bloggen, skrivit att ”den återfås mot beskrivning”. Men samtidigt så är det ju faktiskt helt sjukt på riktigt, tänk om kollegan inte sett det eller om någon hade fått för sig att kasta sig fram och ta den..

Nu undrar vi om det blir någon internrapport på det där. Kanske efter det här blogginlägget i alla fall!?