långt från Stadshagen

Sitter på ett tåg mot Göteborg, varifrån jag sen ska vidare till slutdestinationen Varberg. Där ska jag på en konferens för Palestinagruppernas lokalgrupper. Jag ska bland annat hålla ett föredrag om informationsstrategier och påverkansmetoder. Men framför allt ska vi träffas för att snacka, peppa och smida planer för året. Grymt ska det bli, har sett fram emot det länge!

Men det här innebär att det inte blir något Bajen alls för mig i helgen. Ingen hockey i mb-hallen ikväll, ingen bandy på Zinken i morgon– vare sig a-lag eller systerson och jag kommer att missa årets första träningsmatch. Det känns konstigt, främst det sista, att inte stå där och huttra med grönvita vänner och göra en första analys av årets trupp, så som jag gjort de senaste åren.  Men så är ju livet. Och, som en vän klokt påpekade för mig när jag gnällde om något annat Bajenevenemang jag missade, ”så blir det då och då när man har två passioner i livet. ”

Och om någon undrade så är det ett mycket medvetet val jag gjort, att i morgon prioritera den här konferensen. Så är det nästan alltid när jag missar något, men ändå känns det i magen.

Samtidigt kan jag tänka ibland att det också är en del i att vara hängiven sitt lag. Att sitta i en paneldebatt inför 100 åhörare och i smyg kolla mål för mål i telefonen (och inse att någon annan också gör det), att på drömsemestern sitta och svära över en dålig internetuppkoppling när Bajen spelar, att någon under en representationsmiddag i Palestina frågar om någon jag känner fått ett barn eller vad för lyckobesked jag fått, när jag inte klarat hålla inne glädjen efter ett sms om mål på Söderstadion. Ett tillfälle när jag förmodligen inte skulle kollat SMS alls. Det slutade i alla fall med att jag fick liverapportera till hela middagen och att alla jublade med mig när vi vann. Ett fint minne.

Det som är grymt nu är att det garanterat kommer att twittras och bloggas och facebookas om den där matchen.. Kanske lite uppdateringar här på Kexbloggen till och med?

Och Varberg förresten, ska vi inte spela där i år?