Förlust i Norrtälje

Söndagen spenderades bland annat i Norrtälje. Kaj gjorde mig sällskap upp till juniorernas träningsmatch på Sportfältet mot Norrtälje. Min hjärna är nog allmänt dysfunktionell för tillfället för jag hade missat tiden. Trodde att matchen började kl. 14.00. Tur i oturen var ju att jag alltid är ute i bisarrt god tid så vi gled in uppe i Norrtälje kvart över ett och missade därmed bara den första kvarten.

Redan då låg junisarna under med 1-0. Och idag var det klasskillnad. Idag mötte juniorerna ett seniorlag med kvalité. Hemmalaget var starkare på alla positioner och våra 93:or och 94:or hade inte mycket att sätta emot. Förra helgen mötte man ju Värmdö, som spelar divisionen högre än dagens motståndare, men Värmdö var rejält mycket sämre. Och även juniorerna själva gjorde en sämre match än förra helgen.

Målen rasslade in och matchen slutade till sist 5-1. Vårt tröstmål kom på straff efter att Lincan fällts.

Jag har för avsikt att försöka följa juniorlaget mer under det här året men nu i inledningen av säsongen är det fasligt många nya ansikten. Jag behöver helt enkelt hänga lite med föräldrartrojkan som troget följer matcherna och snabbt lära mig namnen på alla spelarna.  Det eller alltid ta rygg på Tiger-Robban eller Hornstulls-Robban som båda är grymma på tröjnummer och spelarstatistik.

Det märktes efter matchen att Magnus Österberg inte var nöjd med dagens insats och något säger mig att matchen väckte en hel del tankar hos honom kring saker som laget behöver arbeta mer med.  Å andra sidan ska det ju vara skillnad mellan ett juniorlag och ett seriöst seniorlag.

Ny vecka, nya tag!