Vardagslyx

Att få ha dagar som ler mot en är lycka. Det här är nog en sådan.

Sov för lite inatt, som vanligt tokigt speedad efter en seger. Men vad fasen gjorde det när jag ändå vaknade med ett leende. Segerleendet.

Hade en skön dag med kidsen. En av mina elever skrev en text som får mig att nästan gråta av avund. Tjejen är tio år och levererar en dubbelsidig A4-presentation av sig själv som är levande, medryckande, fantasifull och rolig. Hon gör det dessutom på en tametusan felfri engelska! Hon avslutar med orden: ”I love my life”.

Därefter ringer farsan. För första gången på åtta veckor hade han mötts av försiktig optimism hos kirurgen. Såret, som inte velat läka, har äntligen börjat göra det. Hotet om ny amputation är inte borta, men väl ordentligt mycket längre bort. Att höra hans glädje gjorde mig tårögd.

Dagen avslutades med ett kreativt möte på vackra Södermalm. För en som vanligtvis harvar i västra förorterna är det sannerligen vardagslyx att efteråt få strosa i affärer, köpa med en hämtkaffe och sakta vandra hemåt.

Segerleendet finns kvar. Lättnadskänslan över ett positivt pappa-besked och dessutom ett bultande pedagoghjärta gör den här tisdagen till årets hittills bästa.

2012 – Fortsätt så här!

image