Fotboll och politik på Landstingshuset i morgon

Vill göra lite reklam för ett möte som jag tror blir grymt intressant. Det är Vänsterpartiet som inbjuder till panelsamtal med rubriken Vi älskar fotboll! Idrott, våld och politik – hur hör det ihop?. Från Hammarby fotboll kommer Göran Rickmer, som förövrigt gjorde en grymt bra insats i svt Debatt när polisfaktureringen diskuterades.

Jag tycker det är viktigt att vi är många fotbollssupportrar som kommer dit, eftersom många politiker är ganska oinsatta i frågor rörande supporterkulturen och de blir hela tiden serverade polisens versioner. Att de inte alltid stämmer överens med verkligheten får vi ständigt nya bevis för.

Vill också understryka att det är viktigt att anmäla sig genom att skicka ett mail till: gunilla.roxby-cromvall@politik.sll.se – vakten i Landstingshuset vill veta vilka som skall släppas in.

Hoppas att vi ses där!

Vi älskar fotboll!
Idrott, våld och politik – hur hör det ihop?

Tid: torsdag 19 april kl.19.00-21.00
Plats: Landstingshuset på Hantverkargatan 45, Skärgårdssalen
(vid Vänsterpartiets kansli)

Välkommen till en intressant kväll då vi debatterar ett alltmer omdiskuterat fenomen. Vad kan politiken göra och vad bör fotbollsklubbarna göra för att stärka en positiv supporterkultur? Vilka åtgärder behövs för att alla ska känna sig välkomna gå på matcherna?

Du kommer träffa:
• Stefan Dellså, statlig utredare och samordnare på länsstyrelsen.
• Supporterklubbarna genom Dan Blomberg – Järnkaminerna
• Representanter från polisen, däribland Pint. Isabel Thoren
• Göran Rickmer, arrangemangsansvarig Hammarby Fotboll
• Lena Olsson, riksdagsledamot V