Dagen efter

Jag vet inte hur er dag har varit men är ni det minsta lik mig så har den varit fantastisk.

Det är svårt att förklara det där, hur bra jag mår efter en seger som igår. Det påverkar hela mitt väsen.

Våren kom till Stockholm idag. Alla ni här i stan märkte det. Hur träden skiftade färg bara över dagen. Det solljus som så symptomatiskt lös hela dagen efter gårdagens undersköna seger fick träd, buskar och gräs att vakna till liv. Grönt liv. Grönt som i Hammarby. Grönt som i livet.

Jag tog en promenad runt kvarteret här på kvällskvisten. Solen sken fortfarande över taken och värmen snuddade min näsa. Inga långkalsonger. Inga vantar. Jag pratade med en god vän som bor väldigt mycket längre norrut. I Kiruna. Där är det fortfarande full vinter. Ont om mat för djuren. Hon berättade att den ridskolan hon rider på just nu hade ett litet älgproblem.
– Älgproblem?
– Ja, de är hungriga och söker upp hagarna för att äta hästarnas foder. För ett par dagar sedan stod det 37 älgar i hagen när de kom upp på morgonen.
– 37?
– Mm, de fick ägna en stund åt att skrämma bort dem innan de kunde släppa ut hästarna. Det knepiga är att älgarna nästan är helt orädda.

Jag är glad över att min morgon inte startar med att skrämma bort 37 älgar. Däremot är jag väldigt glad över att min morgon började med att glatt hälsa alla BP-spelande elever välkomna till skolan. Väldigt glatt.