harmoni i trädgården

Trots sol, begynnande vårvärme och tre färska Bajensegrar har jag känt mig lite låg i dag. Ingen direkt anledning, men det blev inte bättre av att jag satt klistrad framför datorn hela dagen, med jobb och under lediga stunder inne i ganska jobbiga diskussioner i olika forum.

Istället för att åka direkt hem, så tog jag därför en promenad på ett soligt Södermalm till min (och min familjs) kolonilott i Eriksdalslunden. Kollade läget mest, men körde lite trädgårdsarbete light. Det funkade!

De senaste åren har jag insett att det inte är en sliten klyscha att kontakt med jorden ger harmoni. Jag har upptäckt att det faktiskt är så för mig. När jag är där och ger mig in i krattande, rensande och planterande så glömmer jag allt annat. Och efter ett tag känner jag mig för det mesta harmonisk.

Så de senaste sex-sju åren har jag bearbetat alla jobbiga känslor genom trädgårdsarbete, anlagt de finaste små plättarna när jag haft sorg. Men så klart älskar jag att vara där helt vanliga och glada dagar också!!

Det var speciellt fint att se att Magnolian trots den uteblivna våren slagit ut i blom – det gjorde min eftermiddag!

Magnolian i dag fotad med mobilen