Söndag med U21

Jag glömde blogga medan jag var på Grimsta. Skandal. Får göra det nu istället.

Jag har spenderat ett par dagar hemma på Ön, hos päronen. Varit en god dotter och hjälpt dem med saker de inte längre fixar. Ni vet ju historien med farsan, det amputerade benet och så. För en liten tid sen ramlade min mamma och typ krossade sitt nyckelben. Flera frakturer och den sjukaste bullen jag sett ovanpå ett nyckelben. Högerarmen förstås. Helt obrukbar.

Så min bror och jag behövs för att mycket i vardagen ska funka. Inget hade dock varit möjligt utan fantastiska vänner och grannar här ute. Jag har i alla fall inte behövt bosätta mig här då de får en hel del hjälp i vardagen av folk häromkring.

Idag sopade jag uteplatsen. Världens underbaraste väder. Så jävla skönt att våren är här. Bara under den här dagen har jag ju med blotta ögat kunna se hur de gröna färgerna fullkomligt exploderat.

Min mamma är en fågelmatare av rang. Det flyger förmodligen världens fetaste och mest nöjda fåglar över den här tomten. Högen av solrosfrön var gigantisk.

TVÅ sådana här kärror med skal blev det efter den här vintern.

På eftermiddagen lyckades jag övertala farsan om att hänga på till Grimsta. ”Första utflykten som inte är sjukhusrelaterad” konstaterade farsgubben i bilen in. Vilken fröjd att få gå på fotboll utan långkalsong, utan mössa och utan vantar. Första gången på fotboll på svensk mark under 2012 som jag inte frös. Lovely.

BP var numret större även om vi tog ledningen. Luca Sciacca slog ett fint inlägg som Andreas Holmberg sköt i mål. Nicklas Lindkvist stod för ett fint förarbete. Därefter gjorde BP tre mål. I andra halvlek var de klart numret större än oss. BP spelade riktigt fin fotboll och våra junisgrabbar hade svårt att hänga med. Bara Luca, Tranberg och Nicklas som regelbundet tränar med A-laget. (Visst, Micic har ju tränat en hel del med A-laget nu på slutet också)

”Det var trevligt att sitta en stund i solen, men vete fan om jag kommer att minnas så mycket av matchen” summerar farsan på vägen hem. Jag är beredd att hålla med honom. Inget som präglar sig kvar på näthinnan.

Juniorerna får chans till revansch på sig själva redan på tisdag. Då spelar man match på Kanalplan klockan 14.00 mot Norrköping. Det är premiärmatchen i juniorallsvenskan som snöade inne den där lördagen och som man har flyttat till på tisdag.

Peter Jonsson var på plats på Grimsta idag. Han fotade massor. Som den pärla han alltid är får vi låna hans bilder. Här nedan kommer alltså ett bildspecial från dagens U21-match. TACK Peter!

Det bästa med den här SÖNDAGEN (skrev först lördag, men skyller på lördagskänsla i och med ledig måndag) är att alla resultat i Superettan gick med oss. Vi är ensamma i toppen. Skön känsla, onekligen.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Första bilden; Startelvan stående från vänster:
Andreas Holmberg, Peter Micic, Sebastian Leon, Simon Turesson, Sebastian Ludzik, Robin Tranberg, George Moussan.

Sittande: Jonathan Tamini-Syberg, Luca Sciacca, Victor Söderström, Nicklas Lindqvist

FÖRLÅT för att den där fula solrosbilden dyker upp igen, men jag får inte wordpress att göra som jag vill. Grrr.. Ni får ta skottkärran som tecken på att ni sett alla bilder. 🙂