Trivsam måndagkväll

”Ska du gå på U21 idag?”

Jag drog iväg ett mess till Anna mitt på dagen med förhoppning att få sällskap. Hon var inte svårövertalad.

Vi möttes upp i Globen, tog en sushi och hann snacka ikapp lite. Fick trevligt sällskap av Annas svåger en stund. Såg ett gäng hockeysupportrar, bland annat packade danskar med vikingahjälmar. Så skönt att inte vara en del av det där.

Styrde stegen, med en varm kaffe i handen, mot Söderstadion. Letade upp lite sol som fanns i hörnet av Södra läktaren. Var på plats i löjligt god tid. Typ först.

När matchen väl drog igång hade vi fått fint sällskap där på läktaren. Tänk, det är så himla trivsamt att glo på fotboll med goda vänner.

Matchen i sig är inget större att skriva hem om. 0-0 slutade den. Båda lagen hade chanser i en jämn match. Jag tror att Billy Schuler hade den bästa för oss, men avslutet gick en bra bit över. Återigen tycker jag att Robin Tranberg gör en bra match på det centrala mittfältet. Simon Turesson från juniorerna spelade matchen. Han har gjort en fantastisk säsong i juniorlaget så här långt. Turesson – son till Tomas. Sonson till Tom. (Om jag förstått släktbanden helt rätt) Namnet borgar för klass va? Ska bli grymt spännande att fortsätta följa Simons framfart.

I paus kom Gregg ner till oss och pratade lite. Frågade vad vi tyckte om gårdagens match. Jag gjorde något slags taffligt försök till matchanalys på engelska. Gick väl sådär.
Var lite nyfiken på hans syn på domarinsatsen eftersom han valde att inte kommentera den på presskonferensen utan ville se matchen igen. Så jag frågade om han hade sett matchen en gång till?

– One more time? I have seen it four times.

Såklart han hade gjort det. Sömn var överskattat, konstaterade han, och berättade sen att han använder sig av ett analysprogram där han taggar olika situationer. Att han får hjälp från USA med statistik. Bland annat berättade han att Varberg igår hade drygt 100 lyckade passningar. ”Att jämföra med Barcelonas 900”. Hammarby låg någonstans strax över 300 i går medan i matchen mot Brage hade man en bra bit över 500 lyckade passningar.

I den andra halvleken bytte Sundsvall in den överlägset minste spelare jag någonsin sett i seniorsammanhang. En yttepytteliten kille som hette Erik Granat. Snabbt internetsök senare visade det sig att han var född 1995. Således ett år äldre än vår egen Victor Nordin som spelade andra halvlek. Så, så liten var han alltså inte. Och det syntes att han hade rejält med boll i sig.

Kylslagen och med frusna fingrar knallar jag från Söderstadion. Trots en rätt medioker tillställning, trots kalla fingertoppar och trots måndagströtthet vandrar jag därifrån med glatt hjärta. Det är liksom alltid trivsamt att hänga i borgen. Att umgås med rätt-trogna och få kika på fotboll. Högen med jobbpapper ligger liksom bra kvar där den ligger.

Översta raden från vänster: Robin Tranberg, Max Forsberg, Nicklas Lindqvist, Billy Schuler, George Moussan
Andra raden från vänster: Andreas Holmberg, Viktor Söderström, Luca Sciacca, Simon Turesson, Sebastian Ludzik

Foto: Peter Jonsson