Anmäl!

I dag är det bilder av polisbrutalitet som är kvar på näthinnan från gårdagen.

Som både aktivist och fotbollssupporter har jag allt för många gånger bevittnat övervåld från polisens sida. Allt för sällan görs anmälningar. Jag har själv varit dålig på det. Många gånger lägger man ner för att man redan känner sig maktlös och att då börja göra anmälningar till annan statlig institution kan kännas motigt. Många vet nog inte hur man gör heller, och det blir ett stort projekt att kolla upp.

Men jag vill verkligen uppmana alla som utsattes för polisens övervåld på Söderstadion i går att göra en anmälan till JO.

”Justitieombudsmännen väljs av riksdagen för att kontrollera att myndigheter och deras tjänstemän följer gällande lagar och andra författningar i sin verksamhet.Ombudsmännen kontrollerar detta genom att pröva och utreda klagomål från allmänheten och genom att göra inspektioner hos myndigheter och genomföra andra undersökningar på eget initiativ.”

Det är otroligt viktigt att så många anmälningar som möjligt kommer in. Så ta dig tid att göra det, för din egen skull, för andra supportrars skull och för Hammarbys skull. Jag har inte läst tidningarna än, men jag kan ana vinklingen där..

Här är länken till JOs hemsida där står hur man går till väga för att anmäla polisen: http://www.jo.se/Page.aspx