Jallavallen och junismatch

I en tokigt varm bil där ACn valt att sluta fungera tog vi oss ner till Södertälje. Match mot Syrianska i juniorallsvenskan.

Hemmalaget tog ledningen med ett noll efter lite taffligt försvarsspel på en hörna, där Adrian i målet kommer fel.

Bajen tuggar sin in och tar över mer och mer. Victor Nordin kvitterar efter fint framspel av Mackan och Leon.

Just nämnda Sebastian Leon gör sen ett riktigt drömmål. Ett volleyskott från straffområdeslinjen som dök ner under ribban helt otagbart. Och mycket, mycket snyggt.

Och det är där vi är nu. Pausvila och ledning. Och ja, det är tametusan kallt på den här jävla arenan idag också. Sommarvärmen i övriga länet men just här fryskallt. Som Foto-Ögren sa; ”GB skulle kunna ha sitt centrallager här”

image

Den andra halvleken blir märklig. Jag trodde att vägen mot seger låg spikrak efter att Bajen ätit sig in i matchen. Men ack så fel jag hade. Ganska direkt i andra så kvitterar hemmalaget. En finfin nick som är otagbar för Adrian i målet.

Jag upplever att andra halvlek blir tuffare, mer fysisk. Det är ändå vi som till slut tar ledningen. Andreas Holmberg gör 3-2 och känslan är återigen att vi kommer att åka hem med en seger. Men så händer det något. Vi blir passiva och mer försiktiga. Vi tvingas dessutom till ett par byten.

Syrianska hade ett jätteläge till kvittering. Ett sådant där öppet-mål-läge där jag som åskådare redan räknat in målet. Men som skjuten ur en kanon dök Sebastian Ludzik upp och jag vet inte hur han gjorde det, men han lyckades rensa undan bollen i absolut sista stund. I anfallet som följde efter var han dessutom ytterst nära att nicka in en balja.

Kvitteringen kommer. Det är dessvärre en höjdboll som Adrian nog missbedömer sin utrusning en smula på och hemmalaget får jubla. Det var inte långt kvar på matchen och målet kändes otroligt onödigt.

Men Hammarby gav verkligen inte upp och på stopptid skjuter Luca Sciacca in segermålet! 4-3 till Hammarby. Tungt och hårt för hemmalaget, som på sista plats i tabellen, ändå gjorde en stark insats.