Gästblogg: ”Att ta klivet upp”

För en herrans massa år sedan tränade jag ett herrlag i de nedre divisionerna i Stockholmsfotbollen. Grabbarna i laget spelade ett fotbollsspel online. ”Hattrick”. De tjatade på att mig att också gå med. Jag stod länge i kö men fick tillslut mitt lag. ”Woodstock Warriors”. Det blev aldrig något av det där laget. Jag var alldeles för usel coach. Däremot älskade jag den sociala biten av spelet. Nörderiet.  Via spelet lärde jag känna en uppsjö av sjukt sköna människor. Trots att jag sedan länge inte längre spelar så umgås jag frekvent med flera av de gamla lagägarna. Peter bor för långt bort för att umgås med regelbundet, men vi hörs. Och han har blivit en person jag uppskattar väldigt mycket. Jäkligt kul att han ville blogga för oss. Här är hans text:

—————————————————————————————————–

Torsdag morgon. Ligger i sängen och funderar på veckan som varit. Vård av barn idag. Sambon och den snart 13 åriga dottern flydde i fredags fältet (och åkte till Turkiet) och lämnade det vidöppet för en fotbollssupportande pappas ambition om att se årets viktigaste fotbollsmatch alla kategorier. Treåringen lämnades till morfar och grillspetten gjordes iordning, kompisarna bjöds in och ölen ställdes i kylen. Och mot bättre vetande, även Champagnen…

Först som sist så är det lika bra att säga det. Trots att jag varit på Årsta och kollat träningar en handfull gånger så är det inte bajen som är mitt lag. Och ändå fick jag häromkvällen frågan från Pernilla om att gästa Årstakexens blogg med en liten text.

Åter till i lördags och den viktigaste fotbollsmatchen alla kategorier den här säsongen.  Efter ett par tyngre säsonger med mediokra resultat kulminerade det förra säsongen. Den senaste har varit bättre på många plan men det har ändå inte varit riktigt tillräckligt enligt de flesta av oss supportrar. Vi har underpresterat. Inte å det grövsta och inte på alla plan men det har inte riktigt fallit på plats. Vi har missat att kvalificera oss till den viktigaste tävlingen nästa säsong och sista chansen att göra det var i lördags!

Som jag önskar att jag hade bott bättre till för att kunna följa mitt lag. Tänk på det alla Stockholmsbaserade Hammarbysupportrar. Ni är lyckligt lottade! Slumpen gav mig ett lag som ligger alltför långt bort och jag har aldrig, trots många flyttar, lyckats flytta så nära som jag egentligen hade velat. Numera är det i och för sig mycket enklare med hjälp av internet och tv-sändningar än det var på den tiden då långvågsradio, texttv och en och annan tipsextramatch gav de enda möjligheterna…

Lördagen avlöpte väl. Kompisarna dök upp. Ölen avsmakades. Matchen var spännande och avgjordes först i sitt absoluta slutskede. ”The richest game in the world” var avgjord! Extas! Champagnen korkades upp, grillen tändes, grillspetten avnjöts innan groggbuffén påbörjades och kvällens bonusmatch började.

Heja West Ham! We are Premier League!

Och lycka till i jakten på ert avancemang Hammarby!

Peter Larsson
Karlshamn