Har ni hittat den här?

En sak som fascinerar mig är hur många sätt det finns att titta på fotboll. Inte bara själva matchen i sig, den kan ju tolkas till oändlighet och det finns ju sällan ett rätt och ett fel. Det finns ju också olika sätt att förhålla sig till detaljer.

Vi är ett gäng som följer Hammarbys J-lag och ibland även PojkAllsvenskan. Jag kan egentligen knappt räkna in mig dit för i sällskapet Robert och Robert står jag mig slätt.

Har ni förresten tänkt på det? Det är en jävla massa bra bajare som heter Robban. Passus.

Hur som helst. Hornstulls-Robban t.ex…. han kan fan alla tröjnummer, födelsedatum, matchresultat. I huvudet. Jag kan både bli imponerad och fascinerad. Och frustrerat avundsjuk. Själv minns jag knappt målskyttarna från senaste matchen A-laget spelade i serien.

Tiger-Robban är en annan jäkel på statistik. Han har dragit igång en egen blogg i år. Om Hammarby 2012. Har ni hittat dit än? Om inte, så kolla gärna här och bokmärk sedan sidan vettja.

Det är samma sak i gänget som gör matchprogrammet. En del har sjukligt bra koll på detaljer, spelare, matchresultat… Sådana förmågor imponerar på mig.

Men också tjusningen i att man inte behöver kunna allt sånt för att ändå kunna njuta. Eller för att kunna bidra. Det är ju dessutom inte ens någon tävling.

Vi är ett skönt gäng som hänger där på läktarplats. Jag tror alla morsor och farsor ibland tycker vi är en smula suspekta när vi glider in på bortafajter i Täby en regnig kväll, men vad fan – de får lov att stå ut. 🙂

Matchångesten inför i morgon har kommit krypande. Jag twittrade just om att det lär bli några timmar fulla av lakansnurr, nattsurf och repriser på TV. Typ. För sova känns inte aktuellt.

I morgon säljer Malin och jag matchprogram. Se till att köpa ditt exemplar.

KÄMPA BAJEN!