Pojkallsvenskan

Vilket väder!!

Stockholm badar i solsken. Högsommarvärme och ledig söndag. Dessutom svårt sliten från gårdagens kalas som också blev ett bröllop. Vad kan då vara bättre än att bege sig ner till underbara Kanalplan, kolla lite fotboll i goda vänners sällskap. Få saker slår nog sådana här söndagar.

Hammarby mötte Lärje-Angereds IF. Ett lag som innan match var beläget platsen ovanför Hammarby i tabellen trots en match mindre spelad. Hammarby inledde säsongen i året pojkallsvenska en smula knackigt men har i och med dagens seger är man nu uppe i fyra raka sådana.

Matchen inleddes i ett oerhört högt tempo. Jag blev klart imponerad! Jag har inte sett särskilt mycket PA-matcher och kan väldigt lite om laget. Hammarby tog ledningen och hann även göra två mål till. En säkert 3-0-ledning precis innan paus kändes väldigt stabilt. Precis innan pausvila blåser domaren en frispark som hemmalaget tyckte skulle ha gått åt andra hållet. Gästerna prickskjuter 3-1 och får förnyad energi.

Och än värre blev det i inledningen av andra. I halvlekens första anfall reducerar Angereds-laget och ställningen är hastigt och väldigt olustigt 3-2. Det som kändes så säkert?

Hammarby tar dock tag i taktpinnen igen. Samlar ihop styrkorna och fortsätter trilla boll fint mellan sig. Det ack så viktiga 4-2 kommer som ett kvitto. Skönt! Strax därefter tappar domaren matchen. En hammarbyspelare blir utvisad efter en situation där det från där jag sitter inte riktigt gick att avgöra vad som hände. Domaren har redan blåst för frispark till gästerna men när liggande spelare ska resa sig upp händer något. Han signalerar på att får ett knä i ansiktet vilket jag inte alls kunde se. Domaren däremot måste ha sett något och tvekar inte på det röda kortet. Frusterade hammarbyledare och frustrerade spelare. Det blir genast sämre stämning ute på plan. Stundtals ganska tufft spel. Både spelare och ledare fokuserar lite för mycket på domaren, kan jag tycka. Matchkvalitén sjunker betänkligt efter utvisningen vilket i och för sig inte brukar vara så ovanligt. Å andra sidan gör Hammarby det bra med en man mindre. Man väljer att säkra hemåt och spelar disciplinerat försvarsspel.

Även motståndarna fick en spelare utvisad. En av deras anfallare väljer att konfrontera vår målvakt på ett synnerligen oschysst sätt och får se det röda kortet.

Hammarby gör även 5-2 och matchen spelas hem. En spelare som imponerade mycket på mig var Peter Border. En stark och klokt spelande back som dessutom deltog mycket i offensiven. Riktigt roligt att se. Även Filip Brkic gör en bra match. Sebastian Sjöberg gjorde två baljor idag. Bra Basse! Det är förmodligen många fler spelare som förtjänar beröm men jag var dålig på att anteckna nummer idag och än har jag inte lärt mig spelarnas namn utantill. Får bättra mig!

Nästa helg blir det bortamatch för PA i Uddevalla. Ett Uddevalla som inlett seriespelet bra och innan den här omgången spelades låg på andra plats. Kan det bli en femte seger?