Hetsmaj mot sin ände

Det är något galet med maj månad. Underbar på många vis, men också helt skvatt galen.

Allt händer. Och det ska tametusan hända på samma gång dessutom!
Det är fester som krockar med konserter man vill gå på. Det är jobbåtaganden som krockar med fotbollsmatcher.  Det är födelsedagar som knappt får plats att firas. Det är föräldrar som borde besökas men som just nu får hålla tillgodo med ett par, tre telefonsamtal om dagen.

I allt det här vävs alla de måsten på jobbet in. Det är galet tempo. I år fick jag dessutom äran att göra nästa läsårs schema för skolan. Egentligen inte så svårt men önskemålen. Ni skulle se listan med önskemål 40 pedagoger har.  Ibland skrattar jag högt åt alla parametrar när jag sitter där och försöker lägga pusslet. Vi får väl se om jag lyckas tillgodo se de flesta..

Och så Bajen då. Mitt i kaoset kommer tankarna om taktik, individuella misstag och framtidsförhoppningar på värvningar. Igår kom jag på mig själv att stå mitt ute i Skogen och tänka kommande spelschema och hörde inte ens eleven som pratade med mig. När hon till slut höjde rösten och sa ett ”Hallå, vad gör du?” ryckte jag till och kom tillbaka till nuet.

Känslan av att dygnets timmar inte räcker på lång väg.

Summan är nog att det är för mycket helt enkelt. Kvittot på det är väl att vakna nu på morgonen av att jag blött ner hela huvudkudden med ett klassiskt stress-näsblod. Så mysigt så. Så klart att det var den dyra huvudkudden också. Inte de billiga IKEA-varianterna. Därför blir mitt första besök i dag husets grovsopsrum. Och jag besparar er bilden från massakern i sovrummet. Tänkte ett tag att jag skulle fota skiten men insåg att nä, nu räcker det Pernilla. INGEN är intresserad av sådant äckel.

Just nu längtar jag till lördag. En lördag som jag hoppas innebär två bajensegrar. Junisarna möter Sundsvall, strax därefter tar A-laget sig an Ängelholm. Jag drar inte till Skåne men som vanligt creddar jag de som gör. Hjältar.

I helgen håller jag också tummarna för att Mias lägenhetsvisning går kanon. Att det blir en bajare som köper Gullmars Corner så att flaggan får vaja vidare.

Ha en bra torsdag fina ni!