Seger i seriefinalen

I morse när jag vaknade hörde jag knattret mot fönsterbrädan. Det vräkte ner regn utanför. Tog mig, med sega steg upp och kikade utanför persiennen. Hällregn. Jag bor på sjätte våningen så klart över trädgränsen. Kikade ner mot träden i Rålambshovsparken där lövverket kastade sig av och an. Bredvid fönstret sitter min termometer. Den visade på 4,4 grader.

Vi pratar alltså helt perfekta förutsättningar för fotboll.

Eller inte. Vad är det här för vädret för jävla skämt?  Vi pratar juni månad?

Men, med långkalsonger på och gummistövlar samt skidhandskar tog jag mig mot Kanalplan. Det vankades juniormatch mellan Hammarby och Sundsvall. En tidig seriefinal.

Nere på Kanalplan blåste regnet horisontellt. Tack och lov fanns det vindskydd att söka vid väggen på det TV-torn som byggdes där för ett par år sedan. Dessutom ett litet tak. Där parkerade jag.

Det märktes direkt att det var en match som betydde mycket för spelarna. Båda lagen försökte trilla boll trots stormbyar och glashalt underlag. Matchkvalitén var en av de bästa under den här säsongen. Flera saker gladde. I den första halvleken var det extra roligt att se hur fint Tugay Dagdelen skötte det defensiva arbetet vilket i sin tur gav Markus Lundberg bra förutsättningar att jobba mer offensivt. Det centrala mittfältet fungerade riktigt bra hela matchen igenom. Roligt att se ”Tugge” spela så bra!

Jonathan Tamini Syberg fortsätter ha en fin utveckling. Han spelar lugnt och metodiskt på sin högerbacksplats och idag slog han dessutom ett par riktigt högkvalitativa inlägg.

Något annat som var av riktigt hög klass idag var våra hörnor. Både Markus Lundberg och Luca Sciacca slog perfekta mackor. Sundsvalls målvakt var tydligen inte deras ordinarie utan en betydligt yngre kille. Yngre och därmed också lite kort i rocken.

Hammarby tar ledningen i den första halvleken just efter en hörna. Christoffer Hansebjer sätter ettan. Mackan slår hörnan, Stoffe nickar in den. Vackert!

Efter pausvila tar Bajen ledningen med 2-0. Åtminstone trodde jag det för en kort sekund. Jag räknade liksom in målet men målvakten gör en fenomenal räddning på Andreas Holmbergs närskott. Jag kan fortfarande inte förstå hur han fick ut en tå på den bollen. Imponerande.

Vi tar å andra sidan ledningen med 2-0 strax därefter. I en period där Sundsvall ätit sig in mer och mer i matchen och där vi kanske lite för enkelt givit bort initiativet så kommer dock det sköna målet. En omställning där vi kommer på högerkanten och har mycket folk med i anfallet. Bollen hamnar tillslut inne i straffområdet hos Luca Sciacca som med ett pressat skott sätter bollen i målvaktens vänstra hörn. Snyggt och viktigt!

Dessvärre är vi inte alls på tå efter målet och bara någon minut senare tillåts Sundsvall att reducera. Nerv i matchen igen.

En nerv som dock skulle försvinna kvickt. Återigen är det mål efter hörna. Luca slår hörnan från höger och Simon Turesson, mittbacken, är uppe och jag tror nästan att han klackar in bollen. Skönt! Då återstår det drygt 10 minuter av matchen.

4-1 är matchens stora behållning. William Palmén får bollen precis vid mittlinjen. Han tar mot och börjar driva mot mål. Mot sig har han två stycken sundsvallsförsvarare men William är rapp och stark. Han forcerar mot straffområdet, vrickar sig förbi den försvarare som trodde sig ha koll på honom och sätter sen bollen distinkt i målvaktens vänstra hörn. Klassmål!

Där går proppen ur helt och 5-1 gör Amir Khemiri som fått hoppa in som högerytter i slutet av matchen. Ännu mer glädjande var det att Patrik Andersson får sätta sista spiken i kistan. Måste ha varit grymt skönt för honom att inte bara återigen få speltid efter sin trista meniskskada som hållt honom borta från spel. Klart det måste ha varit skönt att även då nicka in 6-1 och notera sig i målprotokollet.

Hammarby vinner alltså med 6-1 och gör det riktigt snyggt. Förutsättningarna för att spela fin fotboll denna vädervidriga lördag var obefintliga men ändå gör grabbarna det. Jag är imponerad. Imponerad och stolt!