Nedräkning

Mia skrev så fint om den där första timmen på jobbet. Delar den uppfattningen. Jag är alltid först på jobbet. Försöker vara inne strax efter sju. Älskar den där första timmen i lugnet. När det är tyst och jag kan vara som mest effektiv.

Men just nu är det också tyst. Eleverna är på sommarlov. Och jag räknar ner. Det är faktiskt så otroligt skönt att det nu bara är timmar kvar. Timmar kvar på det här läsåret. När klockan är fyra går jag på sommarlov. Då stänger jag klassrumsdörren och vandrar till ett liv helt utan ansvar, helt utan lektionsplaneringar, utan kids och utan föräldrakontakter.

Jag älskar ju mitt jobb. Har valt helt rätt yrke. Det är en ynnest att få omges med glada, nyfikna och tindrande barn som gillar livet och som ger mig utmaningar. Inte en dag är tråkig. Inte en dag är den andra lik. Det blir aldrig tristess.

Men det är också ett sjujävla tempo.

Att de här dagarna gå ner i varv, dagarna efter det att vi kastat iväg kidsen på sommarlov, är viktiga. Vi går omkring här i ett helt annat tempo, reflekterar, utvärderar och strukturerar. Jag har även varit tvungen att byta klassrum så det har varit en hel del städande och packande.

Fast nu är det slut. Det finns förstås hur mycket som helst att göra men ingenting som inte kan vänta. Min energi är nästintill bortblåst. Jag behöver vara ledig.

Det blir en sommar som jag ska fylla med Hammarby. Jag tänker försöka hänga så mycket som möjligt nere på Årsta. Min ambition är att göra en och annan längre intervju. Sådant som tar tid. Nu har jag ju tiden.

Det blir även en sväng till Portugal. En dryg vecka med sol och bad. Läsa böcker och äta gott. Precis vad jag behöver.

Först av allt ska jag dock fira midsommar. Den enda högtiden jag verkligen gillar. Vi har så fantastiskt fin tradition i vänskapskretsen och som vi upprepar varje år. Inga undantag. Och jag älskar det.

Det blir dock inte Trelleborg. Helt enkelt för att jag inte trodde jag skulle hinna bli ledig. Och för att jag väljer att hjälpa morsan inför midsommarhelgen. Hennes brutna nyckelben omöjliggör fortfarande en hel del för henne och nu ska jag vara behjälplig. Bajen får stå tillbaka. Den här gången.

Sommarlov

Så, bort med jobbnycklar, almanacka och stressad skalle. Välkommen sovmornar, bajenhäng och vänner.

I love it

image