Boktips

image

Sitter här och känner mig tom. Nästan lite låg. Tänkte ett tag att det kanske är hemlängtan. Insåg dock att det ju handlar om att den är slut.

Boken alltså.

Sommaren är läsning för mig. Slukar böcker. Kan inte lägga dem ifrån mig. Därför läser jag bara när jag är ledig. Eftersom jag inte kan sluta. Läser långt in på småtimmarna. Hör av vänner att de ”läser ett kapitel innan de somnar varje kväll”. Ett??? Hur fan gör man det?

Hur som helst, för ett par år sen upptäckte jag ljudboken. Försöker då och då hänge mig åt en sådan. Det är häftigt men en smula osocialt.

Nu har jag precis avslutat den senaste boken av Jo Nesbö. ”Gengångare”. I serien om Harry Hole. Så jävla bra. Sjuuukt spännande och Jonas Malmsjö gör det ypperligt som uppläsare.

Om det – mot förmodan – finns någon som gillar deckare men som missat den här serien…lyckliga ni. Att ni har de kvar. Ett tips är att läsa de i rätt kronologisk ordning.

Jag lyssnade på hans Sommarprogram på pod i går. Ni med barn som söker högläsningsalternativ, prova hans Doktor Proctor. Jag skrattar högt när jag läst de i klasser. Barnen gillar de också.

Men tomheten kvarstår. Märklig känsla när en riktigt bra bok tar slut. Och som den tog slut.