Onsdagsträning

Som jag har längtat. Men idag fick jag så äntligen kliva ner genom grinden på Årsta IP, parkera mig på en av de där slitna parkbänkarna och avnjuta en riktigt bra träning.

Spelare på plats, dock inga provspelare eller nyförvärv. Ett par spelare rehabtränade i gym och med löpning. Roligast är att se Fadi Malke igång med sin löpträning även om han efter berättade att det var en bra bit kvar innan det blir dags för boll, men att rehabiliteringen från det trasiga korsbandet går som det ska. Om än jävligt sakta. Det märks att den där typen av skador är grymma på psyket. Fadi berättade lite om känslorna när läkaren levererade beskedet att korsbandet var av. När det efter ett par minuter gick upp att vi pratar samma skada som Petter Andersson och Rami Shaaban. Att vi pratar jävulskt lång tid. ”Då var jag inte stark”.

Så, glädjande att se honom springa igen!

Carlos Banda var på plats. Ny röst och nya direktiv. Överlag en bra träning där intensiteten var hög och fokuseringen bra. En som imponerade på mig idag var Max Forsberg. Han stod för några riktigt fina prestationer.

När träningen var slut samlade ledarna samtliga vid mittcirkeln. De fick en stor skopa beröm för insatsen över dagens båda träningar. Båda tränarna var nöjda.

I morgon vankas det fystester ute på Bosön och Gregg underströk till spelarna att han vill ser till att vila ordentligt fram tills dess och ladda på bästa sätt.

Ännu en gång förundras jag över alla sköna samtal som förs där på de där slitna bänkarna medan vi kikar på träningar. Historier berättas, åsikter ventileras, ställningstaganden om både stort och smått. Framförallt är det förjävla trevligt att hänga där. Jag får så mycket energi av alla andra supportrar som också hittar dit.

På väg hem från Årsta fick jag det efterlängtade beskedet att pappa vaknat ur ännu en operation. Att det gått bra. Fått prata med honom. Det där är en never ending story, det där jävla benet, när nu doktorerna för 12:e gången sen februari genomförde en operation. Den åttonde under narkos. Stackars lilla papsen.

Jag ska hålla mig i Stockholm nu. I nästa vecka ska jag försöka genomföra en spelarintervju eller två. Framförallt ska jag se till att hänga så mycket som möjligt nere på Årsta. Det sägs att det är två bollpass på fredag, både 10.30 och 15.00.