Med capo på Söderstadion i morgon

Hammarbys supportergrupper har i dag gått ut med en gemensam text för att informera om att det är dags att testa capo med megafon även på Söderstadion och för att förklara vad en capo är.

Jag tycker att det är ett strålande bra initiativ!!

Det har den senaste tiden pratats mycket om att draget och trycket på Söderstadion har blivit sämre. Vad det beror på kan man diskutera länge. Att vi spelar i Superettan mot skitlag med dåliga resultat kan vara en av anledningarna men det duger inte. Vi är Hammarbyare och vi är inte medgångssupportar. Om vi vill ta oss upp i Allsvenskan igen måste vi göra allt vi kan för att få så bra tryck som det bara går. Alla måste sjunga och bidra. Vi ska visa spelarna att vi aldrig ger upp. Vi ska visa spelarna vad kämpaglöd är. Vi ska sjunga fram spelarna till seger!

Det är bara ett år kvar på Söderstadion. Låt det inte bli året då vi viker ner oss utan låt det istället bli året då vi än en gång visar att vi är Sveriges bästa supportrar och bär fram vårt lag!

Till morgondagens match kommer vi att testa capo med megafon. Detta har vi gjort i snart tio års tid på bortamatcher med bra resultat. Vi har inte ansett att det behövts på Söderstadion tidigare men nu är draget så dåligt att vi tycker att det ska ges ett försök.

En capo försöker vara lyhörd och hjälper till att sprida sånger snabbare till hela klacken och pushar folk att sjunga högre och längre. Är det tyst kan han dra igång en ny sång på en gång. Megafonen används som ett hjälpmedel att höras och nå ut till alla snabbt. En capo är inte en ‘diktator’ som bestämmer allt, t.ex. vilka sånger som ska sjungas.

/Bajen Fans, Ultra Boys, Söder Bröder, Hammarby Ultras, Bara Bajare

Bilder: Klacken 1970 och från Jönköping 2012