Boys

Att Firman Boys är ett gäng diversefolk är väl knappast okänt för någon. Lika mycket dravel och brist på självinsikt de visar på Sagoscenen, lika mycket feghet och brist på intelligens fick de äran att visa upp i går.

Bajen Fans anordnar Bajen Fans Cup med 32 lag i startgroparna. Lag från bl a BF styrelse, Bajenbrudar, KGB, UB, BO, BF Dalarna, Bajen Assholes, Söderbröder är representerade. Turneringen påbörjas på Gubbängsfältet för att avslutas på Söderstadion. Ett fantastiskt event där alla grupperingar får utrymme och där publiken består av allt från familjer till huliganer till julgranar till random intresserade. Ett event fyllt av glädje, förväntan och engagemang. Genomförbart tack vare flera människors och grupperingars insatser.

Efter lunchtid väljer ett hundratal ryggradslösa människor att, iförda huvor, storma fältet. Representanter ur AIK:s firma.

Självklart finns ingen plan för stormningen. Ingen genomtänkt strategi. Möjligtvis var strategin att så lite folk som möjligt skulle finnas kvar på plats så att det blev ojämna nummer. Det mesta av den samling bajare som tidigare befunnit sig på fältet hade redan begett sig av mot Söderstadion. Och, möjligtvis låg det i strategin att skrämma upp random supportrar som huserade runt planen. Barnvagnsfamiljer, ungar, kvinnor osv. Att kliva in på en turneringsscen där majoriteten av besökarna är av kategori A- och B-karaktär, måste i sig vara strategin.

Dårskap.

Jag lägger inga större värderingar i firmaprylar. Inte heller bryr jag mig det minsta om vad folk gör i en grusgrop eller i ett uppstyrt box där andra ointresserade inte kommer i kläm. Men, när något så osmakligt som en dåligt iscensatt stormning inkluderar att sätta barnfamiljer i fara – då är gränsen nådd. Då är det faktum, bristen på intelligens från ett gäng individer som tror sig vara förmer än andra, alltför uppenbar. När man tycker sig vara extraordinär genom att skrika ut hotelser mot förbipasserande familjer. När man tycker det är ok att sparka på en tjej. När man tycker det är ok att ge sig på äldre. När folk tvingas fly i panik med barnvagnar. När man tycker det är ok att fightas framför barn. Våra barn. Hur ska vi förklara för dem? Ett fält fullt av maskerade killar? Nej, där är gränsen nådd.

Jag skäms å era vägnar, Firman Boys. För mig finns inga boys eller män i världen som kan kalla sig varken boys eller män, som beter sig så här.