Seger mot AIK

En obetydlig U21-match i Mordor. Svinkallt och blåsigt, som vanligt.

Men en seger som värmde. Tänk, det är alltid skönt att slå AIK.

Hammarby tog ledningen på en vacker frispark av Sebastian Castro Tello. Kändes nästan som att han spanat på när kung Kennedy matar fasta nere på Årsta. Distinkt och vackert, även om målvakten nog inte gjorde en hundraprocentig insats.

AIK kvitterade sedan precis i slutet av första. I mitten av andra tog de dessutom ledningen. Detta trots att det var vi som skapat de hetaste chanserna och borde haft ledning i pausen. Max Forsberg bland annat borde nog ha gjort både ett och två mål på sina chanser.

Kvitteringen kom till slut. Nicklas Lindqvist frispelades och gjorde inget misstag. Han utnyttjade sin speed och slog bollen distinkt i mål.

Mot slutet av matchen kunde vi dessutom få in ett segermål. Viktor Nordin står för ett riktigt vackert mål med vänsterdojan. Bollen går i en läcker båge över målvakten och sträckta armar i skyn. Helt klart värt att firas, det där målet.

Seger 3-2

Provspelande mittbanken fick 60 min. Gjorde en stabil insats. Han är rejält lång och stark i luftrummet även om han inte riktigt lyckades nicka bort en hörna där andrabollen ledde fram till AIKs ledningsmål. Han sattes inte på några direkta prov då AIKs anfallsspelet var direkt svagt, men ett par bra bollbrytningar noterade jag.

Själv är jag mest nöjd över att äntligen ha fått tillfället att tacka Thomas Guldborg. För det första, jävligt stort att han pallrade sig ut till Skytteholm själv. Han satt ensam på läktaren och såg matchen. Det är klass.  Jag fick tacka honom för att han valde Hammarby. Personligen är jag enormt imponerad över det han har tillfört. Lugnet, pondusen och sen där där klassförmågan att kunna göra sina medspelare bättre. Jag vill hävda att hans lugn bidrar till att Marcus Törnstrand höjt sitt spel flera nivåer här på slutet. Att hans tydlighet och pondus gör det lätt för andra att veta vad de ska göra. Klass helt enkelt.

Så, ett innerligt tack fick det bli.

Seger mot AIK alltså. Alltid skönt.

image