Knattecupen

Kexen fick en fråga från Daniel Engström om vi kunde närvara och agera som prisutdelare på den Knattecup som ordnades i helgen.  Oerhört stolta över att få frågan alla tre, men då Anna var utomsocknes på jobb så blev det bara Mia och jag som kunde ställa upp.

På Hammarbyhöjdens idrottsplats har det hela denna helg och kommer även nästa helg att spelas en stor mängd fotboll. Idag var det pojkar födda 2005. Matcher i femmanna pågick överallt. Den fullstora planen var indelad i sex olika mindre femmanna-planer, alla döpta efter kända arenor. Man kunde alltså lira boll på både på Söderstadion, Camp Nou och Anfield idag.

Massa olika föreningar fanns på plats. Många Hammarbylag men även långväga gäster från Katrineholm.

Det sjöd av aktivitet. Det var länge sen jag såg så många leenden och glada ansikten överallt. Det jublades åt vackra mål, läckra passningar och fantastiska framspelningar. Efter de fyra matcherna som varje lag var garanterade var det dags för prisutdelning. Alla fick medalj och diplom och lagen fick dessutom en åtråvärd och fin pokal.

När dagen var slut överlägger domare och tävlingsledning och det röstas fram ett vinnande ”Fair-play-lag” som utfaller till det lag som uppträtt trevligast under dagen.

Daniel Engström och de andra gör ett fantastiskt arbete. Föreningens arbete känns målinriktat och fokuserat. Ordnat på något vis. Det har väl inte alltid varit Hammarbys modell, men just nu känns det otroligt bra.

Mia och jag gick därifrån med breda leenden. Det var fantastiskt roligt att få vara med. Än en gång, tack för att vi fick äran!

Detta bildspel kräver JavaScript.