Förlust

Det blev inget SM-guld. Det var egentligen inget snack om saken. HBK var bättre än oss. Större, starkare och spelade med en tydligare idé.

När vi dessutom inte alls kom upp i nivå och bjöd på alldeles för enkla lägen så blev det en ganska lätt resa för hemmalaget. Så här i bilen hem, med några minuters distans, tycker jag nog att ingen spelare kom upp i sin bästa nivå. Att spelarna dessvärre inte alls lyckades med det som vi sett glimtar av tidigare.

HBK gör mål direkt, redan efter tre minuter. Vi kvitterar genom Viktor Nordin efter en hörna men får inte alls till vårt egna spel. Vi blir för långa och orörliga, släpper ytor bakom backlinjen som blev farliga när HBK ställde om.

Dessutom bjöd vi på rejält slarv ett par gånger. Flera av HBKs mål kom efter sådana slarviga misstag. Det har man inte råd med i en SM-final.

HBKs målvakt var riktigt duktig matchen igen men jag hade inte klagat om han fått syna det röda kortet när han synnerligen ovårdat och till och med farligt kliver in i och boxar bort Lincan strax efter första målet.

Domaren blåser frispark, dömer att situationen sker utanför straffområdet och visar det gula. Kunde mycket väl ha varit straff och rött.

Än värre var att jag upplevde Lincan rätt tagen efter den smällen. Han kom definitivt inte upp i det han kan men det är inte konstigt efter den smäll han bjöds på.

I den andra halvleken rinner det iväg. Halmstad går upp till ledning 5-1 och matchen är såklart förlorad. Visserligen kämpar grabbarna hela vägen in och reducerar med två mål på slutet. Gordon Jordell och Patrik Andersson målskyttar.

Matchen slutar 5-3 och det är HBK som får fira. Sebastian Ludzik får pris som matchens lirare i Bajen.

Nu sitter vi i bilen. Tänk att hemresor alltid blir så jävla långa med torsk i bagaget.

Just nu känns det skit men jag antar att man, när man kikar i backspegeln, kommer att tycka att det är ett godkänt resultat att sluta tvåa.

Men här och nu tänker jag inte så. Spelarna lär gräma sig ännu längre de. De ville ju så gärna kröna säsongen med ett guld.

image