Kexens kalender: 1 – Johannes Hopf

Först ut i vår lilla adventskalender är vår egen etta. Mannen i målet. Johannes Hopf som beskriver sin egen bajenprofil som:
Målvakt. Skåning. Pseudoveteran.

Johannes, hur låter det om du ska summera Bajenåret 2012?
– Folk ut, folk in, folk ut. Poäng in, poäng ut, poäng in. Kärlek in, kärlek tillbaka.

Vad var bäst med 2012?
– Premiären står alltid högt i kurs hos mig, en sjuk laddning ligger över stan hela dagen som kulminerar i ett magiska intryck vid inmarsch. Matchmässigt var Degerfors borta en höjdare där vi verkligen krigade med 10 man och jag dessutom fick assistera min vän Lallet till ett härligt avgörande mål i hans återkomst i Degen.

Och sämst då?
– Vår stundtals totala ofarlighet framför motståndarmål och svaga markeringsspel på defensiva fasta under långa stunder av vår och sommar var väldigt frustrerande. Sen självklart de två avgörande matcherna mot Halmstad och BP borta.

Kan du möjligtvis berätta någonting som omvärlden inte vet om 2012?
– Det finns alltid en väldig massa hemligheter som hålls inom väggarna på Årsta men det som intresserar mig är de totala och självklara (men såklart till 0% riktiga) sanningarna jag fått höra från supportrar om mig själv och andra inom laget. Ryktesspridningar och djungeltrummor är inte direkt sanningsenliga eller nyttiga för lag eller förening..

 Vad har du för förväntningar på 2013?
– Att vi får ihop laget ännu bättre och lyckas sätta vårat spel perfekt. Sen att vi förhoppnignsvis kan få någon ordning på försäsongs- och säsongsträningsförutsättningar nu när både match- och träningsplan görs om under halva säsongen. Vi (bajenfamiljen) ska inte heller prata resultat och få hybris även om alla bajare väl kräver uppgång, tålamod och ödmjukhet behövs i varje moment för den här serien är en av de underligaste och absolut svåraste som finns.

Tack så mycket Johannes. Töm nu ut det som finns kvar i kroppen nu under årets  sista arbetsveckan. Efter den sjunde går grabbarna på en längre, välförtjänt ledighet. Vi ses i januari igen för ett nytt år med nya möjligheter.

_MG_8549 johannes hopf utkast