Kexens kalender 4 – Albin flibben Jorenbo

I fjärde luckan på kalendern får vi träffa Albin Jorenbo, för många mer känd som flibben – mannen bakom flibbens bajenfilmer.

”Mig hittar man nere på fotbollens innerplan sen två år tillbaka. Jag gör allt jag kan för att fånga och visa upp känslorna som gör oss till det vi är, Hammarby. Innan jag tog steget ner från läktaren stod jag alltid med mina vänner i klacken och gav allt i 95 minuter. Allra helst så ser jag på fotboll, nuförtiden så kommer handbollen på en andra plats tätt följt av hockeyn.

För mig så är Bajen gemenskap, ett inkluderande i ett större sammanhang där alla som är beredda att ge allt för dom grönvita färgerna är välkomna. Det spelar ingen roll vad du är, utan vad du gör och ger för Hammarby och bidrar till den dynamiska och mentala tillvaron.”

Hur skulle du summera Bajenåret 2012?

2012 är ett år som kommer gå till historien som året då det vände, året då vi äntligen landade på en stabil ekonomiskt grund och som gav oss bra förutsättningar att ta dom rätta stegen mot att bli en storklubb igen. Professionalismens återkomst i truppen har också präglat året med hjälp av Gregg, han har satt en prägel på laget som vi kommer kunna minnas långt efter att han slutar. Och självklart, Kungens återkomst, året då Kennedy kom tillbaka till klubben och visade hur man spelar med både hjärta och hjärna.

Vad var bäst med 2012?

Kennedys stjärnglans och vad den betyder för övriga truppen. Sättet som han kan ta och hantera uppmärksamhet så att resten av laget lättare kan fokusera på det dom ska göra. Det kommer vara avgörande 2013.

Vad var sämst?

Den tunna truppen som blev så sårbar och straffades på hårdast möjliga vis med oturliga långtidsskador. Det var ett resultat av att vi fortfarande led av alla värdelösa hybrisbeslut från mitten av 00 talet som dåvarande styrelsen tog. Att behöva gå från ett 2011 där vi nästan åkte ur superettan och sen behöva banta spelarbudgeten med 3 miljoner och försöka få ihop ett speldugligt lag var riktigt jävla usla förutsättningar.

Berätta en hemlighet eller om en skandal, någonting som omvärlden inte vet?

Att Nya Söderstadions läktare är, efter krav från förbundet, uppmätta och placerade på ett avstånd från planen som gör det omöjligt att nå linjedomaren med ett tomt plastölglas.

Vad har du för förväntningar på 2013?

Att vi tar steget upp i Allsvenskan med bred marginal, som det ser ut nu är allt annat ett praktfiasko. Fortsätter vi på den inslagna banan, med dom tongivande spelarna vi har och kommer att få in då ska vi kötta sönder den här skitserien en gång för alla. Jag förväntar mig även att ingen tar något för givet och ger allt, varje minut av varje match, hela säsongen.

Tack Albin och lycka till med årsDVDn, vi ser mycket fram emot att den blir klar. 

flibbenryggFoto: Petter Ekbäck, Hammarby Foto