Kexens kalender 9 – Malin Wester

Anna, Axel, Malin #twittersyskon

I den nionde luckan presenterar vi stolt ett systerkex,

Malin Wester

”Jag är tredje generationen född på Södermalm på min pappas sida, mina barn den fjärde. På mammas andra respektive tredje.

Farfar föddes i en av de tre ladorna som låg i slänten nedanför kullen där Södersjukhuset ligger nu, min pappa föddes på SöS två veckor innan sjukhuset invigdes.  Så jag föddes till Bajare där på SöS och det är jag mycket stolt över!”

Berätta om ditt Hammarbyengagemang! Vilka sporter följer du?

Herrfotboll och bandy ligger mig varmast om hjärtat av alla de sporter som utövas under grönvit flagg. Söderstadion är mitt andra hem där har jag tillbringat stora delar av mitt liv (även bandy spelades ju på Söderstadion under en period).

Man kan följa de olika stadierna i mitt liv på Söderstadion.

  • Barn som gick dit med pappa, det luktade så sött och gott av röken högst upp på läktaren.
  • Tonåring med allt vad det innebar, skriver inte mer om det då mina barn och deras kompisar följer Kexbloggen.  Jag kan utveckla det på någon DLN 121-buss eller på Kvarnen en annan gång. Under denna period lärde jag mig att älska bengaler, en kärlek lika stark då som nu.
  • Fattig student som delade säsongskort med en polare, men han flyttade  till Borlänge så jag fick se nästan alla matcher. Plankade på Zinken.
  • Småbarnsförälder det var en dröm att få ta med mina barn hem till Söderstadion. Alla mina tre älskade från dag ett klacken och pyro. Min äldsta var helt säker på att poliserna som var på matcherna var där för att se sin kompis Fahla vakta kassen. Min yngsta älskar ”gravaller” vet inte om det är bra eller dåligt…men hon är bara 8 år.
  • Tonårsmorsa oj vad stolt jag är att jag, dottern, min yngsta son Ola och min bror Axel (som är som en son för mig) finns på varsin läktare, vi har liksom ringat in arenan tillsammans, med mannen och syrran också såklart. Här är jag nu i livet.

Hur skulle du sammanfatta året?

Bajenåret 2012 summeras bra med den gamla slogan som satt på bakrutan på vår passat någon gång i början på 80-talet: Det svänger om Bajen.

Men jag skulle ljuga om jag sa något annat än att jag är jä..ligt trött på superettanträsket.

Vad har varit bäst 2012?

Bästa under året förutom att Kennedy kom hem, är Degen away, tågresan till Degerfors. Jag hade grymt kul och det var mäktigt att vi fyllde ett helt tåg. Det var min födelsedag så bubblet flödade i vår vagn. Hoppas vi gör om det 2013, men sedan har vi inget i Degen att göra för då spelar vi i Allsvenskan!

Och det sämsta?

Att Söderstadion skall rivas är ett trauma för mig, jag kommer ha fantomsmärtor i många år framöver! Jag har lovat mina barn att jag ska spöka på Söderstadion när jag är död, det kan bli tungt för dem som kommer bo där då.

Jag har börjat bearbeta traumat genom att köpa säsongsplåt på nya arenan, klacken på långsida. Jag har också gjort en i mitt tycke snygg tatuering, kordinaterna till Söderstadions mittcirkel.

Men nu är det bandy, jag hoppas på att förutom A-laget också se min son Ulf och hans vänner i U20 vinna finalen  på Vänskapsarenan i mars.

Forza Bajen!

Familjefoto Wester - Sigurdsson julen 2011

Familjefoto Wester – Sigurdsson julen 2011