Kexens Kalender 15 – Magnus Hagström

Denna gång lämnas lucköppnandet till en personlig Pernilla-favorit. Dags för Magnus Hagström. För en del Bajensupportrar i vår generation även känd under namnet ”Maggan”
– Vem är jag? Alltid svårt att svara på den typen av frågor… men ok här är ett försök:  I mitt liv som hammarbyare har det blivit så att jag skrivit mycket om i klubben i olika sammanhang, bland annat som redaktör klubbtidningen Hammarbyiten under några år. Just nu är jag redaktör för Supportrarnas matchprogram, ett uppdrag med mycket arbetsglädje som jag är väldigt stolt över att vara en del av. När det gäller Hammarbys sporter är det helt klart herrfotbollen som jag känner mest passion för, och jag åker gärna på bortamatcher även om livet i övrigt gjort att det inte blivit så mycket som jag velat de senaste åren. Jag kollar också på annan Hammarbysport, till exempel damfotboll, handboll, bandy och speedway. Gillar också att vi är en förening med stor bredd som har både rodd och friidrott på programmet.

Hur låter din summering av Bajenåret 2012?
– Tillsammans är vi Hammarby. Jag gillar verkligen den devisen. Den sammanfattar allt som jag tycker Hammarby handlar om.

Vad var bäst med 2012?
– Kennedys comeback och som alla år: att känna att man är med i en stor och härlig gemenskap.

Vad var sämst?
– Att vi fortfarande spelar på en nivå där vi inte hör hemma.

Berätta någonting som omvärlden inte vet om 2012. Har du någon bajenrelaterad hemlighet Maggan?
– I transparenta Hammarby finns väl inga hemligheter?!….

Magnus, du är den mest drivande i Supportrarnas Matchprogram också. Hur skulle du vilja summera året för det projektet?
– Det har gått väldigt bra för matchprogrammet under året, vilket ibland känns lite kluvet. Vi har vissa matcher när vårt lag tappat viktiga poäng släppt besvikelsen och konstaterat att “jo, men vi sålde ju i alla fall många program”. I år har matchprogrammet tagit ett litet språng, det är tydligt att vi når allt fler. Och när vi säljer bättre kan vi fortsätta att utveckla programmet, 2012 ökade vi först sidantalet från 16 till 20 och efter de sex första numren gick vi upp ytterligare till 24 sidor.

 Vad finns för visioner och drömmar när det gäller programmet inför 2013?
– 2013 är en viktig säsong för matchprogrammet och alla hammarbyare. Vi kommer att spela sista matchen på Söderstadion och den första på vår nya arena. Båda dessa matcher är väldigt speciella händelser och vi siktar på att göra särskilt minnesvärda program som blir samlarobjekt. I övrigt jobbar vi på som vanligt, vilket innebär att vi tänker fortsätta göra ett program med mycket läsning och schyssta bilder. Eventuellt blir det i ett nytt, lite större format. Personligen hoppas jag att vi ska utveckla läsarkontakten, om vi hittar en bra form för det så kanske läsarna kan få önska sig ett reportage.

-Sveriges bästa fotbollspublik är värd Sveriges bästa matchprogram! Men jag kan ju passa på att flagga för att vi skulle behöva ytterligare några som är med och säljer programmet.

Vad har du för förväntningar på 2013 när det gäller hela Hammarby?
– Att få fortsätta träffa alla tusentals vännerna på Hammarbyläktaren

– Ett värdigt och vackert farväl till Söderstadion

– Att skåla och spilla öl på någon krog i höst när vi gått upp i Allsvenskan

magnushagström
Foto: Peter Jonsson