Kexens kalender: 18 – Ulrika Lindblad

En fantastiskt varm, fin, hammarbysjäl representerar vår kalenderlucka nummer arton. En tjej utrustad med gedigen erfarenhet inom public service/säkerhet i Hammarbys tjänst. Också utrustad med stora doser av ödmjukhet, livserfarenhet och pondus. En tjej att lyssna på, och hålla fast vid när det blåser.

Välkommen Ullis! Vem är du, för de som inte stött ihop med dig på eller nedanför en hammarbyläktare?
Ulrika Lindblad.

Har varit bajare hela livet. Jobbade ideellt som säkerhetsansvarig för handbollen i ca 6 år och som publikvärd för fotbollen i drygt 10 år, men ”pensionerade” mig förra året. Har säsongskort på fotboll, handboll, bandy, hockey och speedway. Ser även gärna rugby och Bajenfans bowling.

Varit Bajenfansmedlem länge och är även medlem i Hammarbyklanen, där jag just blivit invald i styrelsen. Känner även varmt för alla vänner, Årstakexen, HU och andra aktiva supportrar som lägger massor med tid, kärlek och pengar på att stötta alla Hammarbys lag och jädrar va kul vi har före, under, efter och mellan matcher.

Känner mindre varmt för diverse förbund, myndigheter och media som verkar anstränga sig för att motarbeta oss.

Hur summerar du ditt Bajenår 2012?
Med- och motgång. Kärlek. Rättshaveri.

Vad var bäst med 2012?
Speedwaylaget till kvartsfinal, trots att de var tippade att åka ut!

Vad var sämst med 2012?
Polisens och åklagares beteende under, och efter Assyriskamatchen. Skäms!!

Berätta något som omvärlden inte vet om 2012 – en hemlighet, en skandal, ett rykte eller bara något som vi ännu inte har en aning om. Det här är en blogg. Vi publicerar allt.
Något som vi på läktaren vet, men kanske inte omvärlden, är att polisinsatsen på AFF-matchen (med pepparspray, annat elände och alla JO-anmälningar som lagts ned) är bland det mest regelvidriga och pinsamma jag sett under de år jag jobbat med publikservice. Känner ett enormt misstroende och är djupt sårad. Jag lider med de som drabbades.

Dina förväntningar på 2013 – tre ord, eller tre meningar.
Med- och motgång.
Kärlek.
Rättssäkerhet(?)

Tack Ulrika! För att du är du och sprider glädje och kärlek omkring dig.

20121202-231619.jpg

20121202-231631.jpg
Foto: Peter Jonsson