Kexens Kalender: 19 – Katarina Kuick

Bakom dagens lucka finner vi en ordets kvinna. Katarina, som är bajare men också författare. Inom en snar framtid aktuell med en bok om den mest eminenta av supporterkulturer; nämligen den grönvita. Katarina stöter man ihop med varstans i hammarbysammanhang; på läktare, i bortamatchbussar osv. För mig (Mia) också en förebild. En inspirerande kvinna som kör sin grej, obeveklig i sina ord, och med ett engagemang som glöder.

Katarina – vem är du, för de som inte redan vet det? Profil?
Katarina Kuick. En klacksångare som främst går på fotboll, men en del bandy- och handbollsmatcher blir det också per år. Översättare och författare.

Summera Bajenåret 2012 med antingen tre ord, eller tre meningar. Bestäm själv.
Handbollsåret: En makalös supporterinsamling och en lika makalös laginsats i elfte timmen.
Roddåret: I år bevistade jag mitt första rodd-SM någonsin och såg ett antal Hammarbyroddare kämpa vid årorna – klassisk grönvit sport och det är vackert vid Magelungen, men rodd har nog samma chanser att bli en stor publiksport som nattorientering.
Fotbollsåret: Tänk om folk ändå inte hade utmanat makterna genom att påstå att vi var klara för Allsvenskan efter fyra omgångar …

Vad var bäst med 2012?
Att jag pratat med så sjukt mycket kloka dårar under året!

Vad var sämst?
Polisens pepparspraystifo och den nedlagda förundersökningen. Skandal! Polisfakturorna lika skandalösa de.

Berätta något som omvärlden inte vet om 2012 – en hemlighet, en skandal, ett rykte eller bara något som vi ännu inte har en aning om. Det här är en blogg. Vi publicerar allt.
När Hammarby slår Degerfors på ens femtioårsdag, då får man ta med sig en liten tuva gräs från mittcirkeln till grässamlingen.

Dina förväntningar på 2013 – tre ord, eller tre meningar.
Utsålt – inflyttning – uppgång.

Tack för att att du var med oss, Katarina!

20121202-234450.jpg
Foto: Björn Qvarnfordt