Kexens kalender: 20 – Carlos Banda

Den tjugonde luckan öppnas av Carlos Banda som kom tillbaka till grönvitt i somras. En återkomst jag (Pernilla) personligen gladdes över. Jag gillade Carlos kommunikativa förmåga, passion och tydlighet när han var juniortränare.

Jag har inte haft någon anledning att omvärdera det intrycket. Jag tycker att Carlos kom in med en bra energi och viktig kompetens. I mina ögon har han tillfört mycket nere på Årsta.

Att han dessutom tar sig tiden att svara på Kexens julkalender gör inte saken sämre. Tvärt om, det tackar vi ödmjukt för!

Berätta lite mer om dig själv Carlos?
– Assisterande tränare i A-laget. Jag ser all fotboll och tycker om att nörda ner mig i spelet och dra egna slutsatser. Det var till exempel roligt i somras när DN ville att jag skulle vara deras krönikör under EM-slutspelet och analysera lagen och matcherna. Fick bra feedback av folk på gatan som tyxkte om att läsa mina analyser.

– Mina åsikter om Bajen är att det finns en enorm potential i den här klubben med tanke på hur många som är engagerande och vad som är möjligt att uppnå på längre sikt.
Men tyvärr har det inte funnits organisation eller material senaste åren som kunnat hålla jämna steg med den potentialen klubben har. Det tar tid att bygga sånt. Men jag tror att nummer ett är människorna som ska utföra uppdraget måste ha rätt kompetens och aldrig ha en egen agenda…

– Folk som känner mig vet att jag är en engagerad och noggrann tränare som brinner för uppgiften att utveckla laget att vinna så många matcher som möjligt. Nästa år, nu när jag blivit ”varm i kläderna” kommer jag att engagera mig mer i frågor som rör mer än A-laget. Har några intressanta tankar i huvudet som jag vill se om det går att förverkliga.

Hur låter det om du summerar bajenåret 2012 tre meningar?
– Stor omsättning

– Stort steg i rätt riktning, spelmässigt och med en bättre truppstruktur.

– För låg lägstanivå

Vad var bäst med 2012?
Några av Hemmamatcherna under hösten. Jag tänker då i första hand på:
Hammarby – Ängelholm
Hammarby  – Degerfors

Segern borta mot Ljungskile på en åker som visar vilket steg i rätt riktning detta lag har tagit under hösten. Krävde enorm lagkänsla och envishet att vinna den matchen

Vad var sämst?
– Matcherna mot Halmstad (B) och BP (B) var en besvikelse då våra närmsta konkurrenter drog ifrån.

Vad har du för förväntningar på 2013?
Göra mer mål och släppa in förre mål. I år har statistiken varit för dålig.

– Komma topp3 i Superettan

– Utsålt på alla hemmamatcherna!

Tack för den andra halvan av den här säsongen Carlos. Ge oss gärna ett fantastiskt 2013! 🙂

Carlos Banda spelargångFoto: Peter Jonsson