jullov typ

Som för många andra har det varit en tuff jobbperiod senaste veckorna. Mycket som skall vara färdigt innan årets slut, speciellt när man jobbar med projekt som skall stängas den 31 december. Så det var fantastiskt skönt att gå hem från kontoret  i onsdags och känna att allt är klart. Eller typ. Ska jobba den 27:e också, men det förtränger jag tills det är dags.

Julen har inte alltid varit min favorithögtid, utan den framkallar lätt många jobbiga känslor. Tankar på orättvisor, ensamhet och samhällets normer. Men sedan några år tillbaka ser jag fram emot den med värme, ett tillfälle att vara med mina närmaste – ösa kärlek över dem, äta gott och softa. Träffa grönvita vännerna vid Nacka och sen hem till syrran i Tanto.

Lite stressigt är det dock med julklapparna måste jag erkänna, speciellt som att vi har rimtvång. Och nivån på rimmen stiger för varje år. I går skulle jag påbörja julklappshandlandet, men det blev mer en lunch och fikaturné. Det blev många timmar på Kafe 44. Bland annat lunch med Mia. Väldigt trevligt var det i alla fall och några klappar kunde prickas av på listan.

Jag har också börjat gå all in på julmys hemma, så har det inte heller alltid varit. Ingen gran eller så, men mycket ljus och värme.Speciellt på balkongen.