Kexens Kalender: 21 – Peter Jonsson

Lucka nr 21 går i kamerans och galenskapens tecken. Den representeras av en av mina absolut närmsta och bästa vänner sedan flera år tillbaka. Som en i familjen. Lika mycket engagemang som denna kille lägger på Hammarby, lika mycket betyder han för mitt barn, Shreken. Jag gissar att han ligger nog bakom 99% av alla tokigheter mitt barn hittar på. Men, Bajen då?

Tja, maan! Vem är du egentligen?
Peter Jonsson. Överenergiskt engagerad, involverad och förälskad i Hammarby. Aktiv inom Bajen Fans sedan 5 år.

Utveckla. Vi vet att du är överallt.
Jag går på så många matcher och event som möjligt för den sportsliga och sociala biten samt självklart för att stötta laget. En kamera i handen och en över axeln, både för eget intresse och för att svara på olika sektioners förfrågningar om att leverera bilder. Måttligt galen och tidskrävande passion men som även gett många unika bilder och möjligheter. Följer nog de flesta sporter som kan anses som publiksporter.

Kalla tår och fingrar i ishallar för att se hockeyns enorma framgångar. Glöggångor på Zinken och bandyns grymma säsongsstart, även om damernas sektion fått en tyngre inledning. Soligt väder eller för den delen gyttjebad på Årstafältet och rugbyns otroliga matcher. Förföriska ljudet av motorer och doften av speedway på Gubbis. Har fortfarande inte lärt mig att handbollsklister finns överallt i Eriksdal, inklusive på fingrar och kläder efter match. Oändliga mil i bil för att följa fotbollen, där det ett hugg i kamerahjärtat är att ha missat juniorernas final i Borås. Har memorerat ljudet av snurrgrinden på Kanalplan efter åtskilliga besök på alla slags matcher.

Summera 2012 Bajen.
En enorm kämpaglöd och klubbkänsla. Inte oväntat ett fantastiskt bortafölje på matcherna och självklart alla nya ansikten samt gamla bekanta som återvänder till läktare och spelartrupper.

Vad var bäst 2012?
2012 visade upp en skön gemenskap för grönvita hjärtan, oavsett resultat på poängtavlan. Enorm förbrödring i leden. Första släggan som slår in i Råsundas betong för att rivas måste nog in med.

Sämst 2012?
Att media, polis och förbund fortfarande har en snedvriden bild av det mesta – där bevis och motargument inte fungerar.

Vilka är dina förväntningar på 2013?
– En fantastisk hemmapremiär med en rekordstor marsch och tifo i underbart vårväder.
– En minst lika underbar avslutning och ett värdigt farväl till Söderstadion, men en minst lika härlig upplevelse i samband med intagandet av Nya Söderstadion.
– Att våra sektioner gör underbara säsonger, där bandyn redan nu tagit plats i toppen och gärna skulle kunna få ta det första SM-guldet på Friends arena.
– Fotbollens slit under 2012 ska leda till ett kliv upp i serierna.
– Att hockeyn kan trampa sig igenom sitt seriespel och avancera vidare.

Tack Peter, för att du ville vara med kexen här. Ett fjärde kex inräknat, nämligen Shreken. Barnet som avgudar dig.

20121202-225751.jpg
Foto: Mia Lindberg. Bild från Hammarby Fotbolls träningsläger på Cypern, 2012.