Kexens Kalender: 23 – Michal Wolski

Tjenare Michal. Berätta lite, vem är du?
– Bajare sedan barnsben, står i klacken sedan 1996. Går regelbundet på fotbollen, hockeyn och handbollen. Skriver om handbollen på Bara Bajen samt driver Facebooksidan ”Sektion Ståplats Klacken Långsida” tillsammans med Gustav Gelin. Sidan är ett fristående supporterinitiativ som vill samla oss som kommer stå i långsidesklacken på Nya Söderstadion. Klack på långsida är en stolt Hammarbytradition sedan 1970. Att ta med sig denna tradition till en nybyggd arena är närmast unikt i dagens moderna och likriktade fotbollsvärld, där ståplatspublik på långsidan i princip inte existerar. Hammarby och supportrarna tar sin egen väg – som alltid.

– Ni som vill titta på den FB-gruppen hittar den här.

Om du ska summera året som gått, hur låter det?
– Fotbollen har så många redan tyckt och tänkt om. Jag väljer därför istället att fokusera på handbollens 2012 i fem punkter:

1) Hammarby handboll. Är en katt. Med nio liv.

2) Handbollslagets galna resa. Från spelarflykt och ekonomisk ruin sommaren 2011, via fansens uppbackning och en kvalserie på våren 2012 som inleddes med blott en pinne på de fyra första matcherna – till att idag slåss om slutspel. Logiskt sett ska det inte vara möjligt, å andra sidan har Bajen aldrig handlat om logik.

3) Att förutsättningarna för att driva föreningsidrott i Stockholm är fortsatt usla, även handbollen får sin beskärda del med absurda planhyror för elitlaget och ständig jakt på träningstider för ungdomslagen. Idrotten borde vara en valfråga, tyvärr verkar inte politikerna intresserade alls. För ett mandat i fullmäktige krävs ungefär 20 000 röster, väl värt att tänka på om någon funderar på ett idrottsparti.

4) Har Lasse ”Kämpen” Arvidssons svettband han kastade upp på läktaren efter vårens avgörande match mot Helsingborg i kvalserien. Väl förslutet i en plastpåse förstås, det inte luktar blommor precis.

5) Att handbollen klarar både slutspelsplats och ekonomi. Toppa med en adrenalinstinn kvartsfinalserie mot Guif över fem matcher. Taket i Eriksdalshallen kommer lyfta.

Tack Michal! Vi ses i vimlet!

Michal