Välkommen 2013!

Jag har spenderat årets första dagar med sargad kista. Omöjligt att somna när magen gör ont ger däremot tid till funderingar och reflektioner. Låg vaken nyårsnatten och tänkte en jävla massa på Bajen. Det är ingen nyhet att den här föreningen upptar ibland osunt mycket av min tankeverksamhet och tillvaro. Jag har sedan länge insett att det inte är mycket att göra åt det. Och egentligen klagar jag inte. Jag älskar det ju. Jag är så otroligt glad och tacksam för att Hammarby och den stora grönvita familjen finns i mitt liv. Däremot så är mitt välmående väldigt mycket avhängt på hur det går för Bajen. Våren 2012 var tuff för mig. Jag hade otroligt mycket oro i kroppen. Det var fullt pappafokus. Där och då hade jag turen att Hammarby spelade bra. När det var som allra värst med farsan. När jag nästan inte trodde att han skulle fixa det, då spelade Bajen bra. Jag fick energi och kraft.

Jag vill gärna ha fortsatt energi och kraft. Vem fan vill inte det liksom. Vi är obesegrade 2013 och hela jag törs än så länge vara optimistisk! Vi står inför ett väldigt viktigt år. Ett känslomässigt år. Kanske den viktigaste säsongen på länge.

Vad hoppas jag då att 2013 ska ge mig?

Avancemang
Inget annat är egentligen acceptabelt. Vi måste gå upp i år. Punkt slut.
Jag vill se ett Hammarby som för matcherna, som klarar av att bära favorittrycket. Som har en spelidé och spelare som klarar av att dyrka upp motståndare som väljer att ”parkera sin spelarbuss” framför sitt eget mål. Jag hoppas att vi i år har spelare som går in på Söderstadion med höga huvuden. Som växer med uppgiften. Som inte tillåter motståndarna att dra nytta av inramningen.

Enade supportrar
Det är, trots de sportsliga motgångarna, en ökning på publiksidan. Både hemmastödet och bortastödet har varit bra under 2012. Men vi kan bättre. Vi kan mer. Nu står vi inför en säsong där vi mitt i sommaren ska byta arena. Inför dess ska mycket lösas. Först och främst behöver Hammarby fixa trasslet med den här katastrofala situationen med säsongskorten. Därefter behöver vi fokusera på att hitta lösningar istället för att tjafsa internt. Det är uppenbart att folk tycker olika. Att vi står inför en stor förändring när en del väljer långsidans klack, andra väljer kortsida. Min förhoppning inför 2013 är att vi löser det här tillsammans. Att vi inte skapar interna konflikter utan istället gör allt för att försöka se lösningar som passar merparten. Och där fokus är att skapa det bästa, tänkbara tryck.

Sjungande Söderstadion
Även om siffrorna i sig var fina så upplevde många av oss att stödet kan vara bättre. Det kan sjungas mer. För många av oss där i klacken väljer att vara passiva. Här har jag höga förhoppningar om att 2013 blir året då alla börjar sjunga igen. Att alla tar i från tårna och inte lämnar Söderstadion utan hes röst. Vi kan så ofantligt mycket bättre.

En central mittfältare
Tomten levererade ingen julklapp av den kalibern som jag hade önskat mig. Nu är transferfönstret öppet och jag hoppas så innerligt på att man kan lyckas landa en riktigt bra spelfördelande innermittfältare.

Bortastödet blir ännu bättre
Jag hoppas att 2013 blir året då än fler åker på bortaresor. Jag är så otroligt tacksam för det arbete som Bajen Fans lägger ner på att ordna resor. Kudos!
Jag håller tummarna för fler tågresor. Resan till Degerfors var magnifik. Jag uppskattade verkligen att få åka tåg! Sen att fröken fick i sig alldeles för mycket bubbel den resan kan varken BF eller Hammarby klandras för. Tyvärr 🙂

Ett värdigt avsked
Bara att skriva den här rubriken skapar en klump i magen. Det gör fysiskt ont att tänka på att vi ska säga hej då till Söderstadion. Ont, ont, ont. Jag hoppas att vi skapar en unik avskedsföreställning. Men jävlar vad jag kommer att gråta den dagen. Utan begravningskrans tack.

Dubbla marscher?
Lika viktigt som avskedet blir, lika viktigt blir ju inträdet på vår nya hemmaarenan. Själv skulle jag inte ha något emot att knalla två gånger över bron det här året. Hoppas sannerligen på strålande solsken och lapp på luckan när vi kliver in på Nya Söderstadion första gången.

Locket på
Jag hoppas att 2013 är året då trenden om ett icke-läckande-Hammarby fortsätter. Att spelare, ledare och kansli fortsätter trenden med locket på. Även om det är en smula tråkigt så är det bra. Jävligt bra. Jag hoppas det fortsätter att vara så i frågor som gäller spelarrekryteringar.

Kanske bäst att i sammanhanget vara tydlig med att jag tycker att informationen kan bli bättre om saker som vi ska ha information om. Läget i klubben, säsongskort, nya arenan – allt sånt kan bli bättre.

Böckerna
Under 2013 kommer det minst två böcker jag längtar efter. Dels den om Söderstadion som Supportrarnas Matchprogram tillsammans med Kalla Kulors förlag håller på att ta fram. Söderstadion Forever. Den ser jag ruggigt mycket fram emot att köpa. Har du förhandsbokat ditt exemplar? Om inte. Gör gärna det här.

Men jag längtar också efter den boken som Katarina Kuick jobbar stenhårt med just nu. Den om supportrarna. Oj så jag ser fram emot den. Kämpa Katarina! 🙂

Bajenkvällen
Snart, snart, snart så fyller vi Hovet för en magisk grönvit afton. Den 2/2 smäller det. Du bokar din biljett här.

Lösning på polisfrågan
Det här borde stå högt upp. Men hamnar långt ner därför att jag nästan börjar ge upp. Det är under all kritik hur efterspelet till Assyriskamatchen blev. Hur det ens är möjligt att polisen kommer undan med ALLT som de gjorde den där dagen är för mig helt obegripligt. Och otroligt obehagligt. Mår illa när jag tänker på det. Lika illa är faktureringsfrågan. Där är jag så tacksam över hur Hammarby med Göran Rickmer i spetsen stångas mot väderkvarnarna och tar fajten. Jävligt viktiga frågor för Hammarby.

Ett träningsläger
För egen del hoppas jag innerligt att jag kan åka med på Hammarbys träningsläger. Ryktet säger Cypern redan i februari. Min förhoppning är att det kanske kan bli en resa då.

En solig sommar
Helt utan Bajenanknytning så önskar jag oss alla en bra sommar. En sommar där Stockholm visar sig från den där fantastiska sommarsidan som bara Stockholm kan. Förra årets var en katastrof. Jag badade en enda gång. EN. Jag vill ha flera klarblåa dagar i sträck. Där jag får hänga på Årsta IP, äta glass, bada och känna solens strålar värma.

Bibehållna bloggläsare
Jag hoppas till sist att 2013 är året då ni fortsätter att hitta hit. Att jag, Mia och Anna fortsätter skriva saker som berör. I sammanhanget vill jag likt Anna tacka så mycket för alla ni som kikat förbi under 2012. Tack!
Nu kör vi. Framåt!

Låt oss tillsammans skapa ett riktigt bra 2013 för Hammarby!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Samtliga bilder är tagna av Peter Jonsson. Tack!