där jag är hemma

livet lär. en skola.

jag har flyttat. hem igen. till johanneshov, gullmarsplan, årsta. för mig är allt detta hem. det är en stor del av den jag är, den jag har blivit och det jag älskar över mycket annat. och jag andas. det är så lätt att andas här.  här uppe.

i mitt hem i min borg i min sfär i min dal i min värld i min dröm.

böckerna står i hyllan. där är alex haley: rötter, ian hough: perry boys, olof palme: en levande vilja, jesper juul: ditt kompetenta barn, jutta ditfurth: ulrike meinhof, nick stevenson: understanding media cultures, , bakka: organisationsteori . och många fler. böcker för mig är en av livets stora njutningar. både att läsa och att betrakta. de inger lugn men uppmanar till ständig nyfikenhet och livslångt lärande. att aldrig stanna upp i den mening att stagnera.

i mitt barns rum dansar fjärilar i tonerna av lila och glädje. på väggen en tavla av min fantastiska mor. hon som lärt mig om just, nyfikenheten. en lampa i barnets fönster glittrar av hundratalet stjärnor.

åtta personer delade en flytt till hemmet med utsikt över några av söders vackraste inventarier. globen, nya söderstadion, trädens kronor. åtta slitstarka och oövervinnerligt godhjärtade delade skratt, svett, kartonger, fotsteg, trapphus, glädje, slit, engagemang och flyttbilar. de godhjärtade är alla förlängningar av mig själv och mitt barn. de är mitt hjärta och mina skratt och framförallt min livsgnista.

tack
anna
björne
claes
gabbe
johan
mamma
pernilla
peter med katten

hemma, är jag. hemma och hel.

vy vin moi skor